Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Pigen bliver undersøgt foran en irakisk politistation.
Foto: HO/AP

Pigen bliver undersøgt foran en irakisk politistation.

Internationalt

13-årig pige taget med selvmordsbombe

USAs militær oplyser, at irakisk pige på 13 år overgav sig til politiet med selvmordsbombe på kroppen.

Internationalt

En 13-årig irakisk pige iført en vest med sprængstoffer valgte at melde sig til politet i stedet for at sprænge sig selv i luften i byen Baquba nord for Bagdad.

Det oplyser det amerikanske militær.

Pigen bar stadig bombevesten, da hun meldte sig, og politiet måtte tage den af af hende, før hun kunne afhøres.

Uvist om pigen blev tvunget til angreb »Ifølge vores rapporter henvendte hun sig til irakisk politi og sagde, at hun ikke ønskede at gennemføre sin mission«, siger en talsmand for det amerikanske militær, David Russell, til Reuters.

Han understreger, at det stadig er uvist, om pigen frivilligt havde taget vesten på, eller om hun var blevet tvunget til det.

Flere kvinder og piger bag attentater
Selvmordbombeangreb udført af kvinder og unge piger er blevet stadig hyppigere i Irak det seneste år.

Ifølge amerikanerne benytter særligt al-Qaedas sunnimuslimer sig af de kvindelige selvmordbombere, fordi de har lettest ved at undgå politiets sikkerhedstjek, fordi man er tilbageholdende med blandt andet at kropsvisitetere kvinderne.

USA: Flere gør modstand mod al-Qaeda

Amerikanerne udlægger den 13-årige piges overgivelse som et bevis på, at irakerne i stigende grad sætter sig til modstand mod al-Qaeda og bevægelsens metoder.

I den forløbne uge angreb to kvindelige selvmordsbombere shiitiske pilgrimme i forbindelse med en årlige ceremoni. Særligt Diyala-provinsen, hvor den 13-årige også valgte at overgive sig, har været plaget af kvindelige selvmordsbombere.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce