Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Børsen i New York torsdag. Nu venter børshandlere over hele verden spændt på, om det lykkedes Bush-regeringen at få vedtaget en stor finansiel redningspakke.
Foto: JIN LEE/AP

Børsen i New York torsdag. Nu venter børshandlere over hele verden spændt på, om det lykkedes Bush-regeringen at få vedtaget en stor finansiel redningspakke.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bush håber på aftale meget snart

Præsident Bush fortsætter med at advare om katastrofale konsekvenser, hvis kæmpe finansielle redningspakke falder på gulvet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA's præsident George W. Bush var optimistisk, før han sent torsdag gik ind til et møde om en gigantisk finansiel redningspakke med blandt andre de to præsidentkandidater John McCain og Barack Obama.

Præsidenten forventede, at der ville komme en aftale i hus »meget snart«.

»Det er mit håb, at vi kan nå en aftale meget snart«, sagde Bush.

Tidligere på dagen havde præsidenten advaret mod at lade hjælpepakken til 3.600 milliarder kroner falde på gulvet.

Sker det vil USA befinde sig i »en alvorlig krisesituation«, sagde præsidenten.

»Vi ved, at vi må gøre noget så hurtigt som muligt«, sagde Bush.

Demokrater og republikanere enige Tidligere på aftenen var Republikanerne og Demokraterne i Kongressen blevet enige om de grundlæggende principper for en historisk aftale, der skal redde den amerikanske økonomi. Det meddelte den demokratiske senator Christopher Dodd.

»Vi har opnået grundlæggende enighed om en række principper«, sagde Christopher Dodd efter et næsten tre timer langt møde med medlemmer af Repræsentanternes Hus og Senatet.

Principperne giver USA's finansminister, Henry Paulson, »den autoritet og kapital, som han behøver for at kunne handle«, påpegede Dodd.

Nu kan planen godkendes alle tre steder
Den republikanske senator Bob Bennett gav sin demokratiske kollega ret.

»Det var et meget produktivt møde«, konstaterede han.

»Den mest opmuntrende ting, der kom ud af mødet, er efter min mening, at vi nu har en plan, som kan blive godkendt i Repræsentanternes Hus, blive godkendt i Senatet og blive underskrevet af præsidenten«, lød det fra senatoren.

Detaljer om planen ikke offentliggjort
Christopher Dodd ville ikke komme med yderligere detaljer om de store indholdsmæssige udeståender, som har været til forhandling. Men han vurderer, at Kongressen kan få vedtaget hasteloven i løbet af »de næste par dage«.

Demokraternes talsmand: Stadig løse ender

Kort før midnat dansk tid opstod der tvivl om, hvor hurtigt en plan kan vedtages.

Ritzau skriver, at en talsmand for demokraterne i Senatet siger, at der stadig er mange udeståender at løse i processen med at strikke en aftale sammen.

ritzau/reuters

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden