Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JIM MONE/AP
Foto: JIM MONE/AP

Den amerikanske komiker og forfatter på valgaften, hvor han kandiderer til at blive senator for staten Minnesota.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rapkæftet komiker tæt på Senatet

Komikeren Al Franken er kandidat til Senatet. Kampen mod hans republikanske modpart er så tæt, at stemmerne nu bliver talt om.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Rush Limbaugh er en stor, fed idiot« og »Løgne, og de lyvende løgnere, som fortæller dem: Et fair og afbalanceret blik på højrefløjen« er de diskrete bogtitler på nogle af de bestsellere, som den amerikanske komiker og forfatter Al Franken har skrevet.

Rush Limbaugh, som ikke er bredt kendt i Danmark, er en højreorienteret og kontroversiel radiovært i USA, der mange gange har været på kollisionskurs med Al Frankens venstreorienterede synspunkter.

Indædt kamp mod højrefløjen 57-årige Al Franken har igennem flere år ført en kamp mod andre af de amerikanske mediers mest højreorienterede repræsentanter, som f.eks. Sean Hannity, Bill O'Reilly og Ann Coulter.

Han har modtaget Emmy-priser for sin optræden i satireshowet Saturday Night Live, skrevet adskillige bestsellere og været radiovært på stationen Air America.

Sidste år valgte Franken at sætte handling bag sine ord, da han offentligjorde, at han ville stille op til den amerikanske kongres som demokratisk senator for sin hjemstat Minnesota.

Dødt løb og omtælling
I nat stod slaget så mod den Minnesotas nuværende, republikanske senator Norm Coleman.

Og det skulle vise sig at blive en sand gyser med et så tæt løb, at Al Franken kun havde cirka 700 færre stemmer stemmer end Norm Coleman, da alle 2,4 millioner stemmer var blevet talt op.

Men ifølge loven i Minnesota skal alle stemmer automatisk tælles om, når stemmeforskellen mellem to kandidater er under 1000.

Resultat kendes i december

Omtællingen begynder tidligst i midten af november og vil givetvis strække sig helt ind i december måned, siger statssekretær Mark Ritchie fra Minnesota til AP.

Al Franken skriver på sin hjemmeside, at der er grund til at tro, at omtællingen kan ændre væsentligt på resultaterne.

»Vores kontor og Obamas kampagne har modtaget henvendelser om uregelmæssigheder ved forskellige distrikter rundt omkring i staten. For eksempel var der flere valgsteder i Minneapolis, som løb tør for vælgerregistreringer«, skriver Al Franken.

Han understreger, at løbet er for tæt til at kunne kåre en vinder på nuværende tidspunkt.

»Vi er heldige, at vi bor i en stat med indbyggede sikkerhedsmekanismer, som sikrer, at folkets vilje bliver præcist afspejlet i udfaldet af tætte afstemninger som denne«, skriver Al Franken med henvisning til omtællingen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden