Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS

2.500 mennesker var til eftermiddag mødt op på Rådhuspladsen og Christiansborgs Slotsplads i København for at demonstrere mod situationen i Gaza.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

2.500 demonstrerede på Rådhuspladsen

Bortset fra et par kanonslag forløb Gaza-demonstration på Rådhuspladsen i København roligt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Omkring 2.500 mennesker var mødt op med partisantørklæder og palæstinensiske flag til en større demonstration på Rådhuspladsen i København og Christiansborgs Slotsplads i eftermiddag.

Formålet var at gøre opmærksom på de grusomheder, palæstinensere er udsat for i Gaza.

»Vi vil gøre opmærksom på det folkemord, der foregår i Gaza. Vi vil støtte dem dernede og samtidig presse den danske regering til at forhandle på vores vegne for hurtigere at få våbenhvile«, siger talsmand for Islamisk Trossamfund, Imran Shah, der deltog i demonstrationen, til Ritzau.

Et par kanonslag kastet Ifølge Københavns Politi forløb demonstrationen forholdsvis stille og roligt.

»Der blev kastet et par kanonslag, men de ramte ikke nogen. Arrangørerne af demonstrationen havde eget vagtkorps med, og de sørgede for fred og ro«, siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi til politiken.dk.

Ingen flagafbrænding

Det blev understreget flere gange under demonstrationen, at de demonstrerende skulle forholde sig i ro, og at flagafbrænding er ulovligt i Danmark.

»Det fjerner bare fokus fra, hvad der er vigtigt for sagen«, siger Imran Shah til Ritzau. Demonstrationen er arrangeret af flere foreninger, moskeer og institutioner.

/ritzau/

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden