En palæstinensisk familie er vendt tilbage til deres hjem, som fik besøg af israelske soldater.
Foto: BEN CURTIS/AP

En palæstinensisk familie er vendt tilbage til deres hjem, som fik besøg af israelske soldater.

Internationalt

Hamas forfølger Israels støtter i Gaza

Efter Israels militære tilbagetrækning fra Gaza er Hamas og Fatah atter i konflikt

Internationalt

Aldrig så snart har Israel trukket sine soldater ud af Gazastriben, før den interne konflikt blandt palæstinenserne bryder ud påny.

Hamas er begyndt at pågribe de indbyggere i Gaza, som de mener har samarbejdet med Israel.

Dette har omgående fået den rivaliserende Fatah-organisation til at beskylde Hamas for, at der er indledt en klapjagt på Fatah-sympatisører.

Gammelt had er vakt til live Reuters' korrespondent i Gaza citerer talsmanden for Hamas' indenrigsministerium i Gaza, Ehab al-Ghsain for følgende udsagn:

»Vor interne sikkerhedstjeneste er blevet instrueret i at opspore kollaboratører og straffe dem hårdt«.

Talsmanden nævner dog ikke Fatah direkte.

Hamas beskylder Fatah for at støtte Israel
I flere arabiske medier har Hamas beskyldt Fatah for at give de israelske myndigheder vigtige oplysninger, angiveligt med det motiv, at Fatah vil have israelernes hjælp til at kunne vende tilbage og overtage magten i Gaza.

Fatahs folk i Gaza har udstedt en erklæring, hvori det hedder, at Hamas har angrebet flere Fatah-folk direkte.

Talsmanden Ehab al-Ghsain afviser disse beskyldninger og siger, at det alene handler om folk, der har 'kollaboreret med Israel'.

»Fatah sender de sædvanlige løgne og falske beskyldninger ud. De forsøger at skjule den kendsgerning, at de samarbejder med fjenden, og at de er skuffet over, at fjenden ikke kunne bringe dem tilbage til magten«, siger talsmanden.

Lokale kilder i Gaza, at mens Israels tre uger lange offensiv i Gaza stod på, blev adskillige formodede kollaboratører dræbt, uden at der var israelske soldater involveret. Ingen af de grupper, der har en tilknytning til Hamas har taget ansvaret for disse drab.

Palæstinensisk politi er tilbage

Omkring 1.300 palæstinensere blev dræbt under den israelske offensiv, mens tusinder blev gjort hjemløse. Ifølge lokalt sundhedspersonale var mindst 700 af disse dræbte civile palæstinesere.

De israelske myndigheder har oplyst, at de mistede ti soldater og tre civile, og at 'hundreder' af militante Hamasfolk blev dræbt.

I dag blev der observeret bevæbnede Hamas-politifolk patruljere i gaderne i Gaza By og andre lokaliteter.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden