Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Biskop Richard Williamson knytter næven mod en journalist i lufthavnen i Buenos Aires. Biskoppen forsøgte at forsvinde fra Argentina gemt bag solbriller og kasket.

Biskop Richard Williamson knytter næven mod en journalist i lufthavnen i Buenos Aires. Biskoppen forsøgte at forsvinde fra Argentina gemt bag solbriller og kasket.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Holocaustfornægtende biskop truer journalist

Den britiske biskop, som fornægter holocaust, blev smidt ud af Argentina og er nu tilbage i Storbritannien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det blev åbenbart for meget for den britiske biskop Richard Williamson i lufthavnen i Buenos Aires i går.

Gemt bag mørke solbriller og baseballkasket forsøgte biskoppen at forlade landet i ubemærkethed.

Men kameraerne fangede hvordan han stærkt irriteret løftede sin næve mod en journalist, der insisterede på at tale med ham.

»En fornærmelse mod menneskeheden« Nu er Richard Williamson ifølge nyhedsbureauerne tilbage i London, efter den argentinske regering ikke ønskede at have biskoppen i landet.

Regeringen kaldes biskoppens udtalelser om holocaust for »en fornærmelse mod menneskeheden«.

Richard Williamson har benægtet, at der fandtes gaskamre under Anden Verdenskrig, og at der ikke døde flere end 300.000 i nazisternes koncentrationslejre.

»Jøderne opfandt selv holocaust, så vi skulle kaste os på knæene foran dem og acceptere deres nye stat Israel«, har Richard Williamson sagt - udtalelser, som han ikke ønsker at undskylde for eller trække tilbage.

I Tyskland, hvor holocaustbenægtelse er forbudt, er Williamson genstand for sagsanlæg og politiefterforskning.

Paven ophævede straf
Han trak for alvor overskrifter i januar, da han sammen med tre andre konservative biskopper fik ophævet sin ekskommunikation (streng kirkelig straf) i den romersk-katolske kirke af pave Benedikt XVI.

Vatikanstaten har senere bedt Williamson om at trække sine udtalelser tilbage, men han har sagt, at han behøver mere tid til at tænke over det.

Paven har bøjet sig for pres
Paven er kommet ud i et stormvejr efter at have taget holocaustbenægteren til nåde som biskop i den katolske kirke.

Paven var først ubøjelig i sagen, hvorefter han bøjede lidt af for det massive internationale pres - anført af hans hjemland Tyskland.

Og senest har pave Benedikt XVI valgt at fastslå, at »holocaust var en forbrydelse mod menneskeheden, og dette faktum må under ingen omstændigheder benægtes«.

Briterne vil ikke retsforfølge biskoppen

Det britiske indenrigsministerium har omvendt erklæret, at Williamson har ret til at vende tilbage til sit hjemland. Der ligger også i ministeriets erklæring, at han ikke vil blive retsforfulgt for sine ytringer i Storbritannien.

»Vi forstår og respekterer, at nogle lande forbyder holocaustbenægtelse, men der er bred enighed i Storbritannien om, at den fremgangsmåde skal vi ikke bruge her«, lyder det fra indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden