Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

En udbrændt markedsplads i Darfur, som blev angrebet for et par dage siden.
Foto: PRICE STUART /AP

En udbrændt markedsplads i Darfur, som blev angrebet for et par dage siden.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FN undersøger om udvisninger er krigsforbrydelse

Præsidenten i Sudan har smidt 13 nødhjælpsorganisationer ud. De holder 4,7 millioner mennesker i live i provinsen Darfur.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FN's sikkerhedsråd skal diskuttere den sudanesiske udvisning af 13 nødhjælpsorganisationer.

Det er landets præsident Omar Hassan al-Bashir, som efter at krigsforbryderdomstolen i Haag har udstedt arrestordre på ham, reagerede med udvisninger.

Ifølge FN hjælper nødhjælpsorganisationer lige nu 4,7 millioner mennesker i Darfur, hvor 'arabiske' militser i årevis har forfulgt områdets 'afrikanske' befolkning.

Domstol vil have Bashir arresteret For de mange overgreb, som støttes af regeringen i hovedstaden Khartoum, sigtede krigsforbryderdomstolen tidligere på ugen Bashir for krigsforbrydelser.

Andre anklager lyder på forbrydelser mod menneskeheden og for at have »en essentiel rolle« i mord, tortur og voldtægter, hvorimod præsidenten ikke blev sigtet for folkedrab.

Svaret på domstolens arrestordre var udvisningen af organisationerne, som er livsvigtig for de mange millioner fordrevne mennesker i darfur.

Millioner vil ikke få nødhjælp

»Bevidst og med vilje at berøve så stor en gruppe af civile for det de skal bruge for at overleve, er en yderst beklagelig handling«, siger FN-talmand Rupert Colville.

»Humanitær bistand har intet at gøre med hvad der sker hos den internationale krigsforbryderdomstol. At straffe civile på grund af en beslutning fra domstolen er en alvorlig forsømmelse af regeringens pligt til at forsvare dets egen befolkning«, siger han.

Ifølge Reuters er det temmeligt tvivlsomt, om der kommer noget konkret ud af FN's undersøgelse af, om udvisningerne er krigsforbrydelse

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden