Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

EU varmer op til den næste krise

Efter finanskrise og økonomisk krise venter gældskrisen. EU-landene lover hinanden, at de hurtigt vil lappe huller i statskasserne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når EU-landene får tæmmet den igangværende økonomiske krise, så venter et nyt problem.

De mange milliardindsprøjtninger i form af gigantiske hjælpepakker skaber nemlig store huller i landenes statskasser.

Men på et møde i Bruxelles i dag gav EU's finansministre hinanden håndslag på, at de i kølvandet på finanskrisen er parat til at lappe hullerne ved at skære ned på de offentlige udgifter for at komme tilbage til normale tilstande.

12 af 27 vil bryde reglerne

I en erklæring understreger ministrene, at de mange koordinerede hjælpepakker vil blive fulgt op af »en koordineret budgetkonsolidering«.

»Det, der står klart nu, er, at der bliver en regning at samle op bagefter. Det handler ikke kun om krisehåndtering på den korte bane«, siger finansminister Lars Løkke Rasmussen (V).

EU-Kommissionens økonomiske prognose, der blev offentliggjort i går, viser, at 12 af de 27 EU-lande i år vil bryde EU's egne budgetregler, som siger, at et land højst må have et underskud på tre procent af landets BNP.

Ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden