0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bortførelsestragedie afsløret ved et tilfælde

Østrigsk politi troede, at en kvinde - der i 24 år var spærret inde en kælder af sin far - var taget til fange af en psykosekt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
HELMUT STAMBERG/AP
Foto: HELMUT STAMBERG/AP

En politimand, der holdt vagt foran huset, sagde, at man knap kunne forestille sig, at der havde levet mennesker i huset.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

For en uge siden blev en 19-årig pige indlagt på et hospital i den østrigske provinsby Amstetten, øst for Linz.

De nærmere omstændigheder ved indlæggelsen kendes endnu ikke, men ifølge politiet i Amstetten blev en ambulance tilkaldt til hendes bedstefar, 73-årige Josef F.s hjem. Pigen var bevidstløs.

På hospitalet ville de gerne vide, under hvilke omstændigheder pigen havde mistet bevidstheden.

Lægerne appellerede i medierne til pigens pårørende. På en ikke oplyst måde lykkedes det at etablere kontakt med pigens mor, en 42-årig kvinde ved navn Elisabeth F.

Hun havde været eftersøgt af myndighederne i Østrig og af Interpol siden 1984, men sagen var opgivet. Politiet troede, at hun var taget til fange af en psykosekt.

»Led ikke efter mig«
Sandheden viste sig at være om muligt værre. Østrig står i dag over for en bortførelsestragedie, der får den nu to år gamle sag om Natascha Kampusch til at blegne.

Den 18-årige Kampusch undslap i 2006 fra et otte år langt fangenskab i en hule under en psykisk forstyrret mands garage og lever i dag et normalt liv.

Det nye tilfælde af ekstrem fysisk tvang og efter alt at dømme incest kom for en dag, da den eftersøgte kvinde, Elisabeth F., besvarede hospitalets henvendelse med et brev, hvori der stod: »Led ikke efter mig. Det vil være nytteløst og kun forværre mine og mine børns lidelser«.

Det fremgik også af brevet, at hun havde efterladt datteren hos »sine bedsteforældre«. Da politiet var blevet orienteret og havde identificeret Elisabeth F. som den kvinde, man havde eftersøgt i 24 år, og en kontakt var blevet etableret, blev sagen opklaret i al sin gru.

Midbrugt siden hun var 11 år
Den 42-årige kvinde havde siden sit 18. år, nærmere bestemt siden 28. august 1984, været holdt fanget af sin egen far i familiens kælder. Kvinden har forklaret politiet, at hendes far allerede fra hendes 11. år havde misbrugt hende, og at »det massive misbrug« var fortsat i alle de 24 års fangenskab. Faderen er arresteret, men har foreløbig ikke ønsket at udtale sig. Manden skal ifølge nogle oplysninger have ført sin kone bag lyset i et kvart århundrede. Men det er sandsynligt, at også moderen afhøres af politiet.

Naboer oplyser, at de har set mandens kone gå tur med børnebørnene, og at hun skal have bragt dem i skole.

Hun skal åbenbart have troet på sin mands forklaring om, at datteren var sporløst forsvundet. Faderen bekræftede i 1980’erne politiets mistanke om, at hans datter var blevet bortført.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce