Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MATT ROURKE/AP
Foto: MATT ROURKE/AP

Zhanar Tokhtabayeva, til venstre, slap ud af immigrationsbygningen, hvor 14 andre mistede livet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Arbejdsløs udførte USA-massakre

Manden, der skød og dræbte 13 på et immigrationscenter i USA, var arbejdsløs støvsuger-reparatør.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var tilsyneladende en amerikansk-vietnameser uden job, der dræbte 13 mennesker og sig selv på et immigrationscenter i New York.

Politiet har identificeret den formodede drabsmand, der bevæbnet med to semi-automatiske pistoler og en jagtkniv trængte ind på et immigrationscenter i byen Binghamton i staten New York.

Arbejdsløs amerikansk statsborger Manden hedder Jiverly Wong og er omkring 40 år gammel, skriver CNN.

Han boede i byen Johnson City nær Binghamton.

Binghamtons politichef Joseph Zikuski har fortalt nyhedsbureauet Reuters, at Wong var amerikansk statsborger, men arbejdsløs, efter han havde mistet sit arbejde med at reparere støvsugere.

Skød midt i eksamen
Politiet blev i går klokken 16.31 dansk tid alarmeret af immigrationscenterets receptionist, der var blevet skudt i maven.

Hun var alligevel i stand til at fortælle, at en bevæbnet mand havde dræbt hendes kollega, hvorefter han var fortsat ind i et klasseværelse og havde skudt flere.

»Det var midt i en prøve til statsborgerskab, han gik bare ind og åbnede ild«, sagde kongresmedlem Maurice Hinchey til nyhedsbureauet AP.

13 mennesker blev dræbt og 37 andre slap ud af bygningen i live, efter de fleste havde gemt sig i skabe og i et fyrrum. Fire er hårdt såret.

Politiet fandt de to våben, en 45-kaliber og en 9-millimeter pistrol, ved siden af den formodede pistolmand, der tilsyneladende havde skudt sig selv i hovedet.

Taleban-sympatisør tager ansvar

Den pakistanske militante leder Baituallah Mehsud har over for nyhedsbureauet Reuters hævdet, at det var hans mænd, der stod bag skyderiet, men det er ikke bekræftet af de amerikanske myndigheder.

Er det rigtigt, er det første gang, at en udenlandsk gruppe slår til på amerikansk grund siden terrorangrebet på World Trade Center i 2001.

Baituallah Mehsud er kendt for at sympatisere med Taleban og al-Qaeda. Han leder omkring 20.000 krigere i Pakistans Waziristan-region.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden