0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Tyrkisk presse: Fogh sagde intet nyt

Tyrkisk presse forventede lukning af Roj TV fra Fogh, men fik det ikke. Det vil føre til kritik, mener tyrkiske redaktører.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 USTA IBAHIM/AP
Foto: USTA IBAHIM/AP

Anders Fogh Rasmussen indfriede ikke tyrkisk presses forventninger om en undskyldning og lukning af den københavner-baserede kurdiske tv-station Roj TV. »Så de tyrkiske medier vil kritisere både Mr. Rasmussen og den tyrkiske regering«, siger Ceyda Karan, der er redaktør på den ansete tyrkiske avis Radikal.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var ikke meget nyt at hente for de tyrkiske medier på Anders Fogh Rasmussen pressekonference i Istanbul i Tyrkiet.

Det vurderer Ceyda Karan, der er udlandsredaktør på den seriøse tyrkiske avis Radikal.

»Medierne havde forventet, at Mr. Rasmussen ville sige, at han ville lukke Roj TV. Det gjorde han ikke, så der vil være et problem for den tyrkiske regering, vil jeg mene«, siger Ceydan Karan.

Det vil føre til kritik, mener udlandsredaktøren.

Hun har netop været på tyrkisk CNN og kommenteret Anders Fogh Rasmussens og den amerikanske præsident Barack Obamas besøg i Tyrkiet.

Skuffelse er ikke det rigtige ord På pressekonferencen sagde Anders Fogh Rasmussen dog, at han anså PKK for at være en terrororganisation.

»Men det er ikke nyt for Tyrkiet. PKK har længe været på EUs og USAs liste over terrorbevægelser«, siger Ceydan Karan.

Vil den tyrkiske presse reagere med skuffelse?

»Det er nok ikke det rigtige ord. Det var tydeligvis ikke nok for dem, idet de ventede undskyldning og lukning af tv-stationen. Men de fik ikke nogle af delene sådan helt præcist, så de vil kritisere både Mr. Rasmussen og den tyrkiske regering«.

Har den kommende generalsekretær så stadig et problem med den tyrkiske regering?

»Jeg tror, at den tyrkiske reaktion nu vil være at få ro på situationen«, siger Ceydan Karan.

»Men bag de lukkede døren, vil regeringen presse på for at få lukket lukket Roj TV. Måske vil de bruge Obamas administration i bestræbelserne på at lukke Roj TV i København«.

Fogh kan øve indflydelse
Sadi Tekelioglu, der er chefredaktør for den tyrkiske avis Haber i København, hæftede sig ved, at der kun var et enkelt spørgsmål om Muhammed-tegningerne. Resten handlede om Roj TV.

»Det var et tydeligt tegn på, at tyrkerne stadig har en forventning om, at Anders Fogh Rasmussen kan øve indflydelse på en beslutning om at lukke Roj TV«, siger Sadi Tekelioglu.

Han viser, at han er villig

Anders Fogh Rasmussen sagde på pressemødet, at han vil opfordre til, at undersøgelserne af Roj TV i København bliver gjort færdige hurtigst muligt.

»På den måde viser han, at han er villig til at gøre noget, der tilfredsstiller tyrkerne«, siger Said Tekelioglu.

»Tyrkerne er klar over, at Anders Fogh Rasmussen hverken som tidligere statsminister eller som kommende generalsekretær kan slukke for tv-stationen. Tyrkerne ved godt, at det er domstolene, der træffer en beslutning, hvis der kommer en retssag«.

»Men tyrkerne forventer, at han på en eller anden måde fremskynder processen«, siger Said Tekelioglu.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter