Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Foto: TOBY TALBOT/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Maersk-kaptajn: »Jeg er ikke en helt«

Kaptajn Richard Phillips fra det kaprede Maersk Alabama fik en heltemodtagelse i sin hjemby og roste den 95-årige skibsreder.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kaptajnen fra det kaprede Maersk Alabama fik en heltemodtagelse, da han ankom til sin hjemstat, Vermont, i det nordøstlige USA.

»Jeg er ikke en helt; militæret er«, sagde den 53-årige Richard Phillips ifølge flere amerikanske medier.

Han blev modtaget af sin mor, kone og to børn, da han ankom med en Maersk Challenger-flyver, der havde fløjet ham fra Kenya til USA.

Ufattelige superhelte Richard Phillips, der blev holdt som gidsel i fem dage, roste især de specialudddannede skarpskytter fra den amerikanske hær, som dræbte de tre gidseltagere i ly af nattens mørke.

»De er superheltene. De er giganterne. De er ufattelige mænd, der gør ufattelige ting, og de gjorde det ufattelige for mig«, sagde den befriede kaptajn.

Tak til Mærsk McKinney Møller
Han rettede også en stor tak til sin arbejdsgiver, Maersk, og den 95-årige skibsredder, Mærsk McKinney Møller.

»Jeg takker hr. Møller for hans engagement og alt, hvad han har gjort for mig og min familie«, sagde en bevæget Richard Phillips.

»Jeg er beæret over at arbejde for sådan en virksomhed«, tilføjede han.

Han var iført en kasket med logoet fra det amerikanske flådefartøj USS Bainbridge, der befriede Richard Phillips, efter at han havde tilbudt sig som gidsel, mod at resten af besætningen gik fri.

Mine bønner er hørt
Kaptajnens kone, Andrea Phillips, sagde, at hendes bønner var blevet hørt.

»Dette er i sandhed et af de lykkeligste øjeblikke i vores liv. At få Richard tilbage i god behold er alt, hvir min familie og jeg selv kunne ønske os«, sagde hun.

Kaptajn Phillips roste også sine besætningsmedlemmer for at have bevaret troen på, at den dramatiske episode ville ende lykkeligt.

»Vi klarede det. Vi gjorde det, vi var trænet til at gøre. Jeg sagde til dem, at det ikke var et spørgsmål om hvis, men om hvornår«.

Ubeskriveligt drama
Da Richard Phillips blev befriet, var hans arme bundet, og ved hjemkomsten kunne man stadig se mærker på hans håndled og underarme. Da han blev spurgt, hvordan gidselaffæren havde været, svarede han:

»Ubeskrivelig. Ubeskrivelig«,

Efter det korte møde med pressen blev Richard Phillips og hans familie kørt i en politibil fra lufthavnen til hjembyen Underhill - en lille flække med ca. 3.000 indbyggere tæt på grænsen til Canada.

På vej gennem byen blev han mødt af jublende tilskuere, og Richard Phillips vinkede flere gange ud gennem vinduet.

Giv os nu lidt fred - og en øl
På det hvide stakit foran familien Phillips hus var placeret et skilt med teksten »Tak for jeres bønner«. Et andet skilt syntes at være henvendt til medierne: »Vær rare at give os noget tid til at være en familie«, stod der.

Inden for fik Maersk-kaptajnen serveret sin livret: Kyllingetærte, kold øl og sin mors brownier.

Over hele byen sås de gule bånd, der blev symbolet på håb under den fem dage lange gidselaffære. På en stald lige over for Phillips' hus havde naboer hængt et stort skilt med teksten »Velkommen hjem, kaptajn Phillips«.

Et rigtigt mandfolk

Flere af indbyggerne i Underhill - hvor de fleste kender hinanden - udtrykte glæde og lettelse.

»Han er bare et rigtigt mandfolk, som gjorde det rigtige, og det er en fantastisk egenskab i disse tider«, sagde en af byens indbyggere, Ron Racine til avisen N.Y. Daily News.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden