Internationalt

Bombe mod dansk ambassade

Der er sprængt en bombe ved Danmarks ambassade i Pakistans hovedstad Islamabad. Mindst fire meldes dræbt.

Internationalt

Der har fundet en eksplosion sted uden for den danske ambassade i Pakistans hovedstad, Islamabad.

Pakistansk politi oplyser, at mindst fire personer er dræbt eller såret.

Eksplosionen har sprængt et stort krater på stedet. Ifølge CNN er der tale om en bilbombe. AP skriver, at talrige biler i området er ødelagt.

»Der er sket en eksplosion ved den danske ambassade, men vi er ikke sikre på, om den skete inden for eller udenfor«, siger en lokal politiofficer Mohammad Shabir til AFP.

»Der kan være tale om et selvmordsangreb«, siger en anonym politikilde til den statslige tv-station.

Det ligner en bilbombe
En sikkerhedskilde bekræfter over for AFP, at der var tale om et bombeangreb, og at politiet endnu ikke har noget overblik over antallet af sårede og dræbte efter den voldsomme eksplosion.

En Reuters-korrespondent på stedet talte tre lig - et inden for porten til ambassaden og to udenfor - og vurderede, at der var tale om en bilbombe, som blandt andet havde sprængt porten til ambassaden væk.

Sort røg kan ses i store dele af byen
Sort røg fra eksplosionen kunne ses over store dele af Islamabad. Ifølge en AFP-reporter på stedet blev to bygninger uden for ambassaden ødelagt af den voldsomme eksplosion, som efterlod et stort bombekrater, mens redningsfolk bar sårede personer væk på bårer.

Der har ved flere lejligheder været udstedt trusler mod den danske ambassade i Islamabad. Det er sket med baggrund i striden om Muhammed-tegningerne i 2005-2006.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce