Internationalt

Bombe mod dansk ambassade

Der er sprængt en bombe ved Danmarks ambassade i Pakistans hovedstad Islamabad. Mindst fire meldes dræbt.

Internationalt

Der har fundet en eksplosion sted uden for den danske ambassade i Pakistans hovedstad, Islamabad.

Pakistansk politi oplyser, at mindst fire personer er dræbt eller såret.

Eksplosionen har sprængt et stort krater på stedet. Ifølge CNN er der tale om en bilbombe. AP skriver, at talrige biler i området er ødelagt.

»Der er sket en eksplosion ved den danske ambassade, men vi er ikke sikre på, om den skete inden for eller udenfor«, siger en lokal politiofficer Mohammad Shabir til AFP.

»Der kan være tale om et selvmordsangreb«, siger en anonym politikilde til den statslige tv-station.

Det ligner en bilbombe
En sikkerhedskilde bekræfter over for AFP, at der var tale om et bombeangreb, og at politiet endnu ikke har noget overblik over antallet af sårede og dræbte efter den voldsomme eksplosion.

En Reuters-korrespondent på stedet talte tre lig - et inden for porten til ambassaden og to udenfor - og vurderede, at der var tale om en bilbombe, som blandt andet havde sprængt porten til ambassaden væk.

Sort røg kan ses i store dele af byen
Sort røg fra eksplosionen kunne ses over store dele af Islamabad. Ifølge en AFP-reporter på stedet blev to bygninger uden for ambassaden ødelagt af den voldsomme eksplosion, som efterlod et stort bombekrater, mens redningsfolk bar sårede personer væk på bårer.

Der har ved flere lejligheder været udstedt trusler mod den danske ambassade i Islamabad. Det er sket med baggrund i striden om Muhammed-tegningerne i 2005-2006.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce