FN's klimapanel fremlagde fredag formiddag en rapport om konsekvenserne af den globale opvarmning. Konklusionerne får miljøorganisationerne til at slå alarm.
Foto: VIRGINIA MAYO/AP

FN's klimapanel fremlagde fredag formiddag en rapport om konsekvenserne af den globale opvarmning. Konklusionerne får miljøorganisationerne til at slå alarm.

Internationalt

Miljøorganisationer: »Tiden er ved at løbe fra os«

FN's nye klimarapport spår en dyster fremtid for klodens klima. Miljøorganisationer opfordrer til øjeblikkelig handling.

Internationalt

Verdensnaturfonden og Greenpeace slår alarm over fremtidsudsigterne i den nye klimarapport fra FN.

Der skal handles rigtig hurtigt, hvis drivhuseffekten ikke skal få katastrofale konsekvenser, siger generalsekretæren i WWF.

»Den nye statusrapport fra FN's klimapanel dokumenterer, at den globale opvarmning er godt på vej til at få katastrofale konsekvenser både for dyr og mennesker. Derfor er der ingen tid at spilde«, fastslår generalsekretær for Verdensnaturfonden WWF, Kim Carstensen.

»Vi har noget i retning af 10 år til at få de stigende globale udledninger af CO2 under kontrol og til at få knækket kurven, så de årlige udslip begynder at falde. Det kalder på øjeblikkelig politisk handling«, siger han.

Smukig ind i fremtiden

Også miljøorganisationen Greenpeace frygter, at tiden er ved at løbe fra os.

»Dagens rapport giver os muligheden for at smugkigge ind i fremtiden. Og verden vil blive transformeret af de menneskeskabte klimaforandringer med mindre der omgående bliver grebet til handling. Med andre ord viser rapporten, at tiden er ved at løbe fra os«, siger Stephanie Tunmore, klima- og energikampagnemedarbejder hos Greenpeace International.

Organisation kræver økeblikkelig handling fra verdens regeringer:

»Hvis vi handler nu, er der dog stadig mulighed for at gøre noget ved at revolutionere energisystemerne verden over til at være frie for kul og dermed for udslip af drivhusgasser. På denne måde kan vi holde den globale gennemsnitstemperatur nede på under to grader. Denne rapport understreger i høj grad, at vi i hvert fald ikke kan fortsætte i samme spor« siger Stephanie Tunmore fra Greenpeace.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden