Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Én anholdt for terrorplaner mod Danmark

En formodet terrorist anholdt i Milano mistænkt for at planlægge terror i blandt andet Danmark. Yderligere fire er på fri fod.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Italiensk politi har angiveligt forpurret en række planlagte terrorangreb i blandt andet Danmark og Italien.

En af de formodede terrorister er anholdt i Milano mistænkt for at have planlagt flere attentater i Norditalien og blandt andet Danmark, Spanien og Frankrig rapporterer flere italienske medier.

Yderligere fire personer er eftersøgt. I første omgang lød meldinger fra italienske medier på, at samtlige fem personer var anholdt.

De formodede terrorister kommer blandt andet fra en række nordafrikanske lande. Mændene er blevet varetægtsfængslet på baggrund af en indstilling fra statsadvokaten i Milano.

Har trænet i Irak De er mistænkt for at være en del af et større netværk, som har rekrutteret og trænet terrorister, der er blevet sendt til Irak og Afghanistan med det formål at udføre attentater mod civile og militære mål.

Aktioner mod mål i Frankrig, Spanien og Danmark har ifølge de foreløbige meldinger også været en del af netværkets planer, rapporterer det italienske nyhedsbureau Ansa.

Angiveligt har mændene i 2006 også haft planer om at begå terrorangreb mod San Petronio-kirken i Bologna og mod undergrundsbanen i Milano.

Udvist af Italien

Dengang blev nogle af netværkets terrorplaner anset for så konkrete, at det italienske indenrigsministerium udviste flere medlemmer af det formodede terrornetværk fra Italien.

Artiklen er blevet til i samarbejde med Lorens Juul Madsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden