Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Demonstranerne i Iran startede deres protester som en reaktion på svindel ved valget 12. juni. Her ses demonstranter mod sikkerhedsstyrker 20. juni. Arkivfoto.
Foto: STR/AP

Demonstranerne i Iran startede deres protester som en reaktion på svindel ved valget 12. juni. Her ses demonstranter mod sikkerhedsstyrker 20. juni. Arkivfoto.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet banker løs på demonstranter

Ifølge flere øjenvidner er der hårde kampe ved Irans parlament centralt i Teheran.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Dette er folkedrab, det er en massakre, det er Hitler«.

Sådan siger et øjenvidne i Teheran til CNN, efter at iranske sikkerhedsstyrker angiveligt har trukket køller og skydevåben mod demonstranter i gaderne omkring Irans parlament, også kaldet Majlis.

En anden kilde beretter overfor den amerikanske tv-station om, hvordan regeringens uropoliti ventede på, at demonstranterne skulle dukke op i gaderne.

»De ventede på os. De havde alle våben og beskyttelsesudstyr på. Det var som en musefælde«, beretter vidnet.

CNN vil ikke offentliggøre sine kilder af sikkerhedshensyn, men betegner dem som kilder, der tidligere har bragt troværdige informationer videre. Så vidt har det ikke været muligt at verificere vidneudsagnene uafhængigt.

Atter kampe efter stille periode De nye sammenstød i Teheran kommer efter en dag i går, hvor der ikke blev rapporteret om voldelige overfald på demonstranterne, der indledte deres protester efter Ahmadinejads proklamerede valgsejr i fredags.

LÆS ARTIKELIrans oprør rykker op på hustagene

Men sidst på eftermiddagen kom det påny til hårdhændede konfrontationer i hovedstadens gader. Nyhedsbureauet AP har ligeledes kilder, der kan fortælle om blodige kampe ved parlamentet.

Hvor mange demonstranter, der er involveret, er uklart.

Betjente gemte sig i moske
Efter CNN's oplysninger havde 500 betjente gemt sig i en moske nær parlamentet. Da demonstranterne viste sig på pladsen foran parlamentet, indledte betjentene et overrumplende angreb.

»Jeg kan se mange mennesker med brud på arme, ben og hoveder - blod over alt - tåregas som var det krig«, siger et øjenvidne.

SE FOKUSIran i oprør

Tæver løs på kvinderne

Det lokale vidne melder om, at sikkerhedsstyrkerne ikke skelner mellem mænd og de mange kvinder, der også har meldt sig ind i protestkampen mod det siddende styre i landet.

»De tæskede en kvinde. Det var meget voldsomt, og hun var helt smurt ind i blod«, siger et øjenvidne.

Styret i Iran har tidligere demonstreret, at man ikke skeler til køn, når protestbevægelsen i landet skal slås ned.

Pigen Neda, der blev skudt og dræbt på åben gade - angiveligt af en snigskytte fra Irans sikkerhedsstyrker - er om nogen blevet beviset på dette.

LÆS ARTIKEL Video viser Neda kort før skuddet

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden