Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BRIAN PETERSON/AP
Foto: BRIAN PETERSON/AP

Al Franken jublede sammen med sin hustru Fanni efter afgørelsen i delstaten Minnesotas højesteret.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Komiker sikrer Demokraterne magisk flertal i Senatet

En domstol har gjort en langvarig strid om senatspost i USA. Komikeren Al Franken vinder og sikrer Demokraterne et afgørende flertal.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Demokraterne i det amerikanske senat sikrede sig tirsdag det sidste ubesatte senatssæde og kan dermed mønstre de 60 pladser, som kan forhindre Republikanerne i at bruge en særlig forhalingstaktik i Senatet.

Den vigtige plads kom i hus, da højesteret i delstaten Minnesota afsagde en kendelse, som tildelte den tidligere komiker, radiovært og forfatter Al Franken sejren i valgopgøret mod republikaneren Norm Coleman, der har stået på siden november.

De to kandidater har været i slagsmål om både omtælling og stemmesedlers gyldighed, men domstolen gav enstemmigt Franken sejren.

LÆS OGSÅ

Skal have hjælp fra uafhængige

Det er dog ikke sikkert, at Demokraterne i alle afstemninger kan få 60 stemmer i hus. Der er reelt kun 58 demokrater i Senatet, men to uafhængige senatorer stemmer som regel med Demokraterne.

Men ikke alle demokrater inden for partiet følger altid partilinjen, og den tidligere republikanske Pennsylvania-senator Arlen Specter, som godt nok er gået over i den demokratiske lejr, har bebudet, at han ikke nødvendigvis vil stemme ligesom sine partifæller.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden