Forskere anslår, at der er omkring 4.000 komodovaraner tilbage i verden.
Foto: DITA ALANGKARA/AP

Forskere anslår, at der er omkring 4.000 komodovaraner tilbage i verden.

Internationalt

Fisker flænset af kæmpeøgler

En indonesisk fisker ville plukke frugt, men blev i stedet overrasket af komodovaraner nær ferieøen Bali.

Internationalt

En fisker blev angrebet af kæmpeøgler, da han gik i land på en ubeboet ø øst for Bali for at plukke frugt.

Den 32-årige fisker forblødte på vej til hospitalet, efter han var blevet angrebet af komodovaraner på den lille ø Loh Sriaya i det østlige Indonesiens Komodo National Park.

»Fiskeren ledte efter frugt. Men det er forbudt at gå i land på øen, fordi der er en masse vilde komodovaraner«, fortæller parkchef Fransiskus Harum ifølge CNN.

Andre fiskere bragte den sårede frugtplukker til et hospital på naboøen Flores Island, men han overlevede ikke turen.

Dødbringende bid Komodovaraner er verdens største øgler og kan blive op til tre meter lange. De er et effektivt rovdyr, som kan nedlægge store dyr som hjorte og bøfler - enten med deres skarpe kløer og voldsomme bid, eller ved at inficerere deres byttedyrs sår med giftigt spyt, der dræber efter kort tid.

I naturen finder der kun nogle få tusinde fordelt på en række små indonesiske øer, hvoraf den største, Komodo, har givet øglen sit navn.

Øerne er et populært rejsemål, som turister kan besøge i selskab med en lokal fører. Angreb på mennesker er sjældne, men lokale beretter alligevel om en serie af angreb i den seneste tid.

Kun briller og et kamera tilbage

For en måned siden overlevede en parkbetjent de sår, han fik af en kæmpeøgle, der kravlede op af stigen til hans hytte, men i 2007 døde en 8-årig dreng efter at være blevet bidt.

Sidste år strandede en gruppe dykkere på en af øerne i naturreservatet, og de måtte kæmpe sig fri af flere angreb fra øglerne, inden de blev undsat.

Lokale parkbetjente fortæller også en historie om en schweizisk turist, som forsvandt uden at efterlade sig andet end et par briller og et kamera.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce