Singapore var de første, der fik Airbus 380 - nu er flyselskabet også de første til at gennemføre en egentlig sikkerhedslanding.
Foto: ROB GRIFFITH/AP

Singapore var de første, der fik Airbus 380 - nu er flyselskabet også de første til at gennemføre en egentlig sikkerhedslanding.

Internationalt

Motorfejl tvinger kæmpefly ned

For første gang har verdens største fly Airbus 380 afbrudt en flyvning og gennemført en vellykket sikkerhedslanding.

Internationalt

Verdens største fly har for første gang måttet afbryde en flyvning efter en teknisk fejl.

Det skriver blandt andre det internationale finansmedie Bloomberg, efter at Singapore Airlines i går måtte returnere til Paris efter to en halv time i luften med 444 passagerer og 27 besætningsmedlemmer.

Sikkerhedlandingen skyldtes en ikke nærmere angivet motorfejl, som tvang piloten til at lukke en af de fire motorer ned.

Langt mellem landingsbaner Flyet kan godt holde sig luften på tre motorer, men piloterne valgte at vende om, fordi der stadig var lang vej til Singapore.

Meget få af verdens lufthavne har landingsbaner, der er lange og brede nok til det kolosale fly, som indtil videre kun flyver i 19 eksemplarer.

Sikkerhedslandingen gik godt, og passagererne blev indkvarteret på hotel, mens flyselskabet forsøgte at finde alternative flyruter til Singapore.

Verdens største passagerfly

Flyet står nu i Paris, hvor der vil blive monteret en ny motor.

Airbus 380 er verdens største passagerfly og kan pakkes med over 850 passagerer i en ren turistklasse indretning. Det kan lette med en samlet vægt på 544 ton.

Kæmpeflyet har fløjet kommercielt siden oktober 2007, hvor Singapore Airlines som det første flyselskab tog maskinen i brug.

LÆS OGSÅ Bloombergs nyhed om hændelsen ( eksternt link, engelsksproget)

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce