Arctic Seas søsterskib går på grund

Søsterfartøjet til det kaprede skib 'Arctic Sea' er gået på grund ved den svenske kyst under mystiske omstændigheder.

Internationalt

Søsterfartøjet til kaprede skib Arctic Sea er gået på grund ud for den svenske by Norrtälje.

Årsagen til grundstødningen er uklar, oplyser flere svenske medier. Omstændighederne omkring episoden er mystiske, hedder det.

»Fartøjet sejlede på den forkerte side af fyret Understen, hvor fartøjer af denne størrelse ikke kan sejle«, siger Kenneth Neijnes, der er redningsleder ved kystvagten.

Et af Østersøens farligeste områder
Han påpeger, at det er et af Østersøens mest markerede områder, da det er blandt de farligste.

De svenske kystbevogtnings dykkere har undersøgt fartøjet, som sent på dagen blev transporteret til en beskyttet plads og medlemmer af besætningen afhøres.

Sidst i juli blev søsterskibet 'Arctic Sea' kapret i Østersøen. Nogle uger senerede meddelte det russiske militær, at det havde kontrol over skibet ud for Kap Verde. Otte personer blev anholdt som mistænkte i kapringen.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce