Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MANUEL BALCE CENETA/AP
Foto: MANUEL BALCE CENETA/AP

Præsident Obama vil ikke give interviews til Fox News. »Det Hvide Hus skelner ikke mellem holdninger og nyheder«, siger de på Fox. Arkivfoto

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Obama går i krig mod Fox News

Barack Obama nægter at give interview til Fox News. Det optrapper konflikten mellem tv-stationen og Det Hvide Hus.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amerika er ved at involvere sig i endnu en krig.

Men denne gang er det hverken fremmede magter eller terrorister, der er i skudlinjen. Krigen står mellem det Hvide Hus og tv-stationen Fox News. Det skriver The Guardian.

Balladen brød ud, efter at det Hvide Hus' kommunikationsdirektør Anita Dunn i weekenden fortalte, at præsident Obama havde nægtet at lade sig interviewe af Fox News, mens han var på medietur for at promovere sin sundhedsreform.

Ikke en nyhedsstation »Den måde, vi ser på Fox, er, at det nærmere er en afdeling af det republikanke parti«, siger Anita Dunn blandt andet på CNN's program 'Reliable Sources', og fortsætter:

»Lad os ikke lade som om, at de er et nyhedsnetværk ligesom CNN. Vi vil behandle dem, som vi behandler en modstander«.

LÆSUddrag af Anita Dunn's interview med CNN ( Eksternt link)

De udtalelser blev den åbne offensiv i en krig, der længe har ulmet i det amerikanske medielandskab.

»Fox er fair«
Hos Fox News er man ikke glad for, at præsidenten beskylder dem for at være politisk farvede.

»Jeg håber, de laver sjov med mig. De er mere bekymrede for krigen mod Fox end for den virkelige krig i Afghanistan«, siger den profilerede Fox-vært Glenn Beck i sit eget show GB.

TVSe Glenn Becks show ( Eksternt link)

Han bliver bakket op af værten Bill O'Reilly, som kalder Fox' nyhedsdækning fair og slår ud efter andre mediers dækning af Obama. O'Reilly kalder i samme åndedrag New York Times, for »så langt til venstre, som man kan komme«.

»Obama er racist«
Hos tv-stationens ledelse mener man, at problemet er, at Det Hvide Hus ikke kan skelne mellem Fox' nyheder og deres kommentatorer - som er åbent konservative.

Men Obamas folk mener, at det er umuligt at skelne, da stationen ofte bakker op om politiske agendaer.

Da USA's konservative samlede sig til demonstration mod Obama, fik protesterne intensiv dækning fra stationen både op til og under demonstrationen. Her blev en af stationens producere fanget på film, mens han fik de protesterende til at juble for kameraerne.

Ifølge The Guardian er værten Glenn Beck også kommet med med hårde udfald mod Obama. Specielt efter præsidenten udtalte sig negativt om de betjente, der arresterede den sorte Harvard-professor Henry Louis Gates.

LÆS ARTIKEL

»Jeg siger ikke, at han ikke kan lide hvide mennesker. Jeg siger, han har et problem. Den her fyr er - tror jeg - racist«, sagde han om præsidenten.

Kan give Fox et boost

Men præsidentens afvisning af kanalen kan vise sig at give dem endnu mere rygvind i krigen. Fox News bruger nu afvisningen som dokumentation for, at de er den eneste tv-station, der er klar til at sige præsidenten imod.

Ifølge The Guardian har det fået kommentatorer til at gentage en remse om aviser, som Bill Clinton også brugte:

»Kom aldrig i kamp med folk, der køber blæk i hele tønder«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden