Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Terrormistænkt er dømt for heroinsmugling

Den formodede hovedmand i terrorplanerne mod Jyllands-Posten blev i 1997 dømt for at smugle heroin fra Pakistan til USA.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den 49-årige David C. Headley har allerede indrømmet: Han havde planer om at udføre et attentat mod Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose, samt tegneren Kurt Westergaard.

Det fremgår af anklageskriftet fra FBI, som blev offentliggjort i går.

LÆS OGSÅ

Men udover tilståelsen er der stadig kun sparsomme oplysninger tilgængelige om manden, der har besøgt Danmark flere gange og rekognosceret i blandt andet Jyllands-Postens lokaler i både Århus og København.

Den amerikanske avis Chicago Sun Times har dog gravet lidt i mandens fortid og blandt andet fundet ud af, at Daood Saleem Gilani - som manden hed, før han skiftede navn til David C. Headley - er dømt for herionsmugling.

15 måneder for heroinsmugling
Dommen for herionsmugling ligger helt tilbage i 1997, hvor Daood Saleem Gilani blev idømt 15 måneders fængsel for medbringe et parti heroin fra Pakistan til USA.

Daood Saleem Gilani boede ifølge Chicago Sun Times på det tidspunkt i New York, men har hele tiden holdt en fast kontakt til sine rødder i Pakistan.

Blandt andet fik han under sin prøveløsladelse i 1999 lov af en dommer til at besøge noget familie i Pakistan, viser retsdokumenter, som Chicago Sun Times har fået fat i.

I træningslejr i Pakistan
Avisen skriver også, at David C. Headley havde overtaget en unavngiven afdød persons lejlighed i Chicago, hvor han levede og sågar brugte den afdødes telefon.

Manden blev anholdt af FBI 3. oktober i Chicagos O'Hare lufthavn.

Han var på vej mod Pakistan, angiveligt for at mødes med topterroristen Muhammed Ilyas Kashmiri, der menes at være indblandet i terrorplanerne mod Jyllands-Posten.

David C. Headley har ifølge anklageskriftet også indrømmet at have været i træningslejr hos terrororganisationen Lashkar-e-Taiba, der menes at stå bag angrebene på to luksushoteller i Mumbai sidste år, hvor mindst 174 mennesker omkom.

Den 49-årige Headley er anklaget for at planlægge og have til hensigt at udføre et terrorangreb, som i forskellige korrespondancer mellem den sigtede og andre aktører bliver benævnt 'Projektet Danmark', 'Det Nordiske Projekt' og 'Mickey Mouse Projektet'.

Bliver David C. Headley kendt skyldig, vil han blive idømt den strengest mulige straf, fængsel på livstid.

Anden sigtede nægter alle anklager
Udover den 49-årige mand er Tahawwur H. - en 48-årig forretningsmand - også blevet arresteret og anklaget for at have ydet støtte til planlægningen af terror. Han nægter sig dog skyldig.

Bliver han dømt, står han til 15 års fængsel.

Den 48-årige blev arresteret i sit hjem i Chicago 18. oktober.

Terrorsigtet par var barndomsvenner

Ifølge Chicago Tribune kender de to mænd hinanden helt tilbage, fra de var drenge i Pakistan i 1974.

Her gik de ifølge flere elevlister i samme klasse på Pakistans på første årgang i det nyopførte militære forberedelsesakademi, Hasan Abdal.

David C. Headley har ifølge Chicago Tribune samarbejdet godt med myndighederne siden sin anholdelse og givet FBI flere navne på andre terrorister og mulige indblandede.

Han har dog ikke villet angive sin kammerat Tahawwur H., siger en anonym kilde til Chicago Tribune.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden