Kontroversiel minister besøger Danmark

Den israelske udenrigsminister, Avigdor Lieberman, er på vej til Danmark.

Internationalt

Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, gæster Danmark i den kommende uge. Ifølge israelske medier forlader han Israel søndag for at besøge både Danmark og Holland.

Under besøget i Danmark skal den israelske udenrigsminister blandt andet have samtaler med sin danske kollega, Per Stig Møller (K), og deltage i en mindehøjtidelighed for danske ofre for nazisternes Holocaust.

»Den finder sted på Langelinie på mandag«, forklarer overrabbiner Bent Lexner, der bekræfter, at Avigdor Lieberman deltager.

Leder af ultrahøjrenationalt parti

Den ofte kontroversielle Lieberman er leder af det ultrahøjrenationale parti Israel Beiteinu (Vort land er Israel). Partiet, der blev det tredjestørste ved valget i Israel i februar, er berygtet for at ville fordrive israelere af arabisk herkomst.

De udgør 20 procent af Israels befolkning.

Lieberman har også anbefalet, at israelsk-palæstinensiske parlamentsmedlemmer dømmes til døden, hvis de holder kontakt med det islamiske Hamas i Gaza. Han mener ikke, at Israel skal give slip på bosættelser på det besatte Vestbredden.

Den israelske udenrigsminister bor selv i bosættelsen Nokdim på Vestbredden.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce