Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Omstridt. Her er den så,  minareten på det tyrkiske kulturhus i den lille by Wangen i Schweiz. Netop denne minaret førte til dagens folkeafstemning.
Foto: PETER KLAUNZER/AP

Omstridt. Her er den så, minareten på det tyrkiske kulturhus i den lille by Wangen i Schweiz. Netop denne minaret førte til dagens folkeafstemning.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alt peger på forbud mod minareter i Schweiz

De fleste partier anbefalede et nej. Men de schweiziske vælgere har tilsyneladende valgt at sige ja til nyt lovforslag, der vil forbyde minareter på landets moskeer.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Schweizerne ønsker ikke at se minareter på toppen af landets moskeer.

De foreløbige opgørelser fra dagens folkeafstemning peger tydeligt på, at et nyt lovforslag om minaret-forbud vil blive vedtaget, skriver den schweiziske netavis nzz.online.

Det stærkt omdiskuterede forslag stammer fra det højreradikale parti SVP, Schweizisk Folkeparti.

Ja'et en stor overraskelse »Initiativet ser ud til at blive accepteret. Det er en enorm overraskelse«, lyder det fra det fransksprogede schweiziske tv-selskab en halv time efter at afstemningsstederne var lukket ved frokosttid.

SVP er det største parti i Schweiz. Men alligevel har det op til folkeafstemningen ikke skortet på advarsler mod at sige ja til SVP's forslag.

Advarsler mod et ja
Både den schweiziske regering og parlamentet har forkastet forslaget. Man mener, at det strider imod landets forfatning, religionsfriheden og landets højt skattede tradition for tolerance.

INDBLIKLandets forfatning ( eksternt link til encyklopædi)

Også fra FNs organisation til overvågning af menneskerettigheder har der lydt bekymring.

Lille bedehus skabte stor opstandelse

Anledningen til det hele er opførelsen af en minaret på toppen af et muslimsk kultur- og bedehus i den lile by Wangen midt i Schweiz.

Beboerne var i chok, og SVP tog handsken op med et forslag mod forbud mod nye minareter i hele landet.

LÆS ARTIKEL

Schweiz har i forvejen tre minareter - i Zürich, Genève og Winterthur. Totalt er der 160 moskeer i landet. Det er allerede nu forbudt at kalde til bøn fra de eksisterende minareter i Schweiz.

Statsretseksperter har advaret om, at Den Europæiske Domstol for Menneskerettigheder kunne erklære et schweizisk forbud mod minareter for ulovligt.

Også i Danmark er der muligvis flere minareter på vej på muslimske moskeer rundt omkring i landet.

LÆS

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden