Kamphandlingerne i det nordlige Sri Lanka har været voldsomme og kostet tusinder af civile livet eller smadret deres hjem. Nu er de ovre, siger regeringsstyrkerne.
Foto: AP

Kamphandlingerne i det nordlige Sri Lanka har været voldsomme og kostet tusinder af civile livet eller smadret deres hjem. Nu er de ovre, siger regeringsstyrkerne.

Internationalt

26 års bitter krig er slut

For første gang siden 1983 kontrollerer regeringsstyrkerne hele Sri Lanka. Tigrene er besejrede, siger hærchef.

Internationalt

Sri Lankas borgerkrig, der har varet i knap 26 år, er slut.

Det siger regeringsstyrkernes hærchef på statsligt tv.

Han oplyser, at kamphandlingerne er ovre, og at De Tamilske Tigre (LTTE) er totalt besejrede, skriver Reuters.

Har 'befriet landet' »Vi har befriet hele landet ved fuldstændig at at befri det nordlige Sri Lanka for terroristerne. Vi har fuld kontrol over de områder, der tidligere blev styret af LTTE«, siger hærchefen.

»I dag gjorde vi det arbejde færdig, som vi er blevet sat til at gøre af præsidenten, nemlig at befrie landet fra LTTE«.

Kontrollerer hele øen
Landets militær har meldt ud, at 250 tamilske tigre er blevet dræbt i »afsluttende kampe«, og regeringsstyrkerne har nu magten i hele østaten Sri Lanka, skriver Reuters.

Det har ikke været tilfældet siden 1983, hvor tamilernes oprørskamp blev indledt i den nordlige spids af øen.

Kan fortsætte som krig i junglen

Undervej den årelange konflikt er begge parter blevet beskyldet for at ramme civilbefolkningen, der har lidt store tab i forbindelse med kampene.

Titusinder har været fanget i det kampområde mod nord, hvor oprørsbevægelsen havde sin vigtigste magtbastion. Journalister har været forment adgang, og det er derfor endnu uvist, hvor omfattende, ødelæggelser har været for civilbefolkningen.

At borgerkrigen tegner til at være slut betyder dog ikke nødvendigvis, at Sri Lankas befolkning kan se frem til en periode med fred.

Oprørerne angiveligt vil angiveligt fortsætte kampene som en guerillakrig i junglen, vurderer flere eksperter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce