Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Arabisk avis: Danskerne skal stemme om minaretforbud

Udenrigsministeriet forsøger at korrigere fejl på Gulf Times' hjemmeside.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den arabiske avis Gulf Times' hjemmeside fortæller sine læsere, at Danmark ligesom Schweiz skal have en folkeafstemning om et forbud mod minareter på muslimske moskeer.

LÆS ARTIKEL

Avisen har citeret Sheikh Qaradawis hjemmeside som kilde til nyheden, men problemet med 'nyheden' er, at den ikke er sand. Og derfor tager Udenrigsministeriet nu kontakt til Gulf Times for at få rettet misforståelsen.

»Der er sandsynligvis tale om en misforståelse, for i det pågældende indlæg på Sheikh Qaradawis hjemmeside er Danmark slet ikke nævnt. Så i en sag som denne vil vi forsøge at få mediet til at korrigere for fejlen«, siger ambassadør for Public Diplomacy i Udenrigsministeriet Klavs A. Holm.

Opildnede til voldsomme optøjer

Han tilføjer:

»Vi er tit ude for, at der er forkerte oplysninger om Danmark, og vi forsøger selvfølgelig at slukke de småbrande, der kan opstå rundt om«.

Netop den omtalte Sheick Qaradawi, hvis hjemmeside Gulf Times (fejl)citerer nyheden fra, blev udpeget til at være en af de personer, der opildnede til de voldsomme optøjer i den arabiske verden i kølvandet på de danske Muhammedtegninger.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden