Terrorsøg. Airbus-flyet blev kørt hen til et afsides hjørne af lufthavnen, hvor det blev gennemsøgt.

Terrorsøg. Airbus-flyet blev kørt hen til et afsides hjørne af lufthavnen, hvor det blev gennemsøgt.

Internationalt

Nigeriansk avis: Bombemand er ministersøn

Delta-terroristens far advarede de amerikanske myndigheder for et halvt år siden.

Internationalt

Den unge mand, som i nat antændte en brandbombe om bord på et Delta-fly fra Amsterdam til Detroit, er søn af en tidligere minister og bankdirektør i Nigeria.

Det skriver den nigerianske avis This Day Online, og tilføjer, at det forventes, at den 70-årige eksminister Alhaji Umaru Mutallab sender en pressemeddelelse ud senere i dag.

Ifølge avisen indrapporterede den velansete nigerianer sin egen søn til den amerikanske ambassade samt nigerianske efterretningsvæsener for et halvt år siden, fordi han var bekymret for sønnens yderligtgående tendenser.

Har haft ekstreme synspunkter siden folkeskole Kilder tæt på familien siger til This Day Online, at den ældre Mutallab er overrasket over, at sønnen overhovedet fik lov til at flyve til USA via Amsterdam, hvortil han var ankommet på et fly fra Lagos.

DOKUMENTATIONNyheden fra This Day Online ( eksternt link, engelsk)

Den nu anholdte 23-årige terrormistænkte AFA har angiveligt udviklet ekstreme religiøse overbevisninger, siden han gik i de højeste klasser på den britiske internationale skole i Togo's hovedstad Lome.

Slog hånden af sin familie
Angiveligt blev den fængslede kaldt 'Alfa', som skal være lokal slang for 'muslimsk lærd'.

Efterfølgende skal den terrormistænkte have læst til ingeniør ved University College London, men flyttede senere til Egypten og så til Dubai, hvorfra han deklarerede til sin familie, at han ikke ville have mere at gøre med den.

Den nu pensionerede bankmand, som selv er regelmæssig USA-rejsende, skal være rystet af nyheden om sin søns gerning og fængsling, og er netop taget til Nigerias hovedstad Abuja for at aflægge forklaring til politiet.

Antændte brandbombe under landing

23-årige AFA antændte i går ved middagstid amerikansk tid nogle brandbare materialer, imens hans fly var ved at lande i Detroit, Michigan.

Han blev straks overmandet af andre passagerer, og flyet kunne lande sikkert. Den terrormistænkte, som beredvilligt påstod forbindelse til terrornetværket al-Qaida, siger at han skaffede 'sprængstoffet' i Yemen.

Ifølge This Day Online er den terrormistænktes far, eksministeren, gift med en kvinde fra Yemen, men umiddelbart er der ikke oplysninger om, hvorvidt kvinden er mor til den anholdte AFA.

»Jeg tror han kan have været i Yemen, men det er vi ved at undersøge«, siger Alhaji Umaru Mutallab ifølge AP.

Ifølge amerikansk politi taler den anholdte løs til FBI, og har bekræftet at der var tale om et forsøg på terror.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce