Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Foto: STR/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Iransk tv: 15 dræbt i Teheran

15 er dræbt under optøjerne i Teheran, oplyser Irans statslige tv.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Optøjerne mod det iranske styre er tilsyneladende mere blodige, end det tog sig ud i går.

Det iranske statslige tv oplyser, at 15 mennesker er dræbt alene i hovedstaden Teheran under protester mod landets styret.

Hidtil havde Teherans borgmester meldt om fem dødsofre i hovedstaden, mens oppositionskilder sagde, at otte har mistet livet i hele landet.

LÆS ARTIKEL

Det statslige tv lægger udelukkende skylden for dødsofrene hos anti-revolutionære terrorgrupper. Det hedder, at over 10 af de dræbte tilhørte disse grupper, mens resten blev dræbt af grupperne.

På reformvenlige hjemmesider på internettet hedder det, at iranske sikkerhedsstyrker dræbte en nevø til oppositionsleder Mirhossein Mousavi.

LÆS ARTIKEL

Det forlyder desuden, at oppositionspolitikeren Ebrahim Yazdi blev tilbageholdt tidligt mandag. Yazdi er leder af den forbudte Frihedsbevægelse. Han var udenrigsminister i den første iranske regering efter den islamiske revolution i 1979.

Den iranske oppositionsleder Mehdi Karoubi kritiserer det iranske præstestyre for dets voldsomme overgreb mod uskyldige mennesker i forbindelse med protesterne, som blev gennemført i anledning af den shiamuslimske Ashura-helligdag.

LÆS ARTIKEL

Karoubi anses for at være en moderat islamisk gejstlig. Han blev nummer fire ved sommerens præsidentvalg, der førte til demonstrationer og gadekampe, da mange mente, at Irans siddende præsident, Mahmoud Ahmadinejad, vandt valget på grund af fusk.

Tusinder af demonstranter gik søndag på anden dag i træk på gaden i Teheran og ifølge oppositionen også i byerne Isfahan, Najafabad og Babol.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden