Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Politichef: Det handler om integration

Finsk politiinspektør mener ikke, at skuddrama i Esbo bør rejse debat om, hvorvidt skydevåben skal være lovlige eller ej.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den finske politiinspektør, Mikko Paatero, siger, at tragedien i et indkøbscenter nær Helsinki viser, at selv i Finland 'kan hvad som helst ske, hvor som helst og når som helst'.

I Finland er skydevåben vidt udbredt, men politichefen mener ikke, at dramaet i Esbo rejser spørgsmål, om våben skal være lovlige eller ej.

Det handler snarere om integration af indvandrere og mere generelt om, hvordan folk tilpasser sig samfundet, lyder hans vurdering.

LÆS ARTIKEL

» Vi skal være mere omhyggelige, når vi tager stilling til, hvilke asylansøgere der kan opholde sig i Finland«, siger Paatero med henvisning til, at den formodede gerningsmand ikke er en finsk statsborger.

»Jeg ved ikke, om han har bedt om statsborgerskab. Men hvis han har gjort det, hvorfor er han så ikke blevet bevilget det«, lyder spørgsmålet fra politiinspektøren.

LÆS ARTIKEL

Paatero mener, at det blodige skyderi, der ramte tilfældige kunder og ansatte, kan have en negativ indvirkning på finnernes følelse af sikkerhed, men han håber, at virkningerne vil være midlertidige.

Han vurderer, at det finske politi er blevet bedre til både at informere offentligheden og forhindre yderligere tragedier.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden