Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
RICARDO ARDUENGO/AP
Foto: RICARDO ARDUENGO/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskere sidder fast i Haiti

Overlevende danskere kunne ikke nå fly ud af landet. To savnes stadig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det danske Udenrigsministerium har været i kontakt med ni af de 11 danskere, der menes at opholde sig på Haiti. De har det efter omstændighederne godt, men fortæller, at alt er kaos.

»Vi forsøger at få de danskere, som måtte ønske det, ud af landet, men det er vanskeligt blot at komme til hovedstaden Port-au-Prince. Alt er ødelagt og kaotisk«, oplyser vagthavende i Udenrigsministeriets Borgerservice.

Derudover forsøger ministeriet fortsat at lokalisere de to danskere, som ingen har haft kontakt med, siden jordskælvet rystede Haiti tirsdag aften.

Nyt forsøg i dag

Onsdag tilbød Udenrigsministeriet transport med et nødhjælpsfly ud af hovedstaden, men det var umuligt for danskerne at nå frem, inden flyet lettede. Derfor forsøger ministeriet igen torsdag at skaffe udrejsemuligheder.

Dansk Røde Kors har sendt it-medarbejder Sune Bülow af sted til øen. Hans første opgave bliver hurtigst muligt at få kommunikationsudstyret til at fungere. Han vurderer i TV 2 News, at det vil kunne ske i løbet af en halv time, når han når frem.

Læger Uden Grænser har sendt lægen Jonas Torp Ohlsen til Haiti.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden