Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Franken. En af Air Americas mest prominente radioværter Al Franken, til venstre, blev i 2008 valgt som senator for Minnesota. Her diskuterer han partifællen Patrick Kennedy.
Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS/AP

Franken. En af Air Americas mest prominente radioværter Al Franken, til venstre, blev i 2008 valgt som senator for Minnesota. Her diskuterer han partifællen Patrick Kennedy.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstreorienteret radiostation bukker under

De konservative kommentatorer har fået en modstander mindre. Air America kunne ikke få økonomien til at løbe rundt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 2004 blev radiostationen Air America lanceret som et liberalt alternativ til indflydelsesrige højreorienterede radioværter som Rush Limbaugh og Sean Hannity.

Nu er Air America færdig med at gøre grin med og rase over landets konservative politikere og kommentatorer.

Stationen har gennem længere tid døjet med dårlig økonomi, og det har fået folkene bag til at begære om konkurs. Det fremgår af en pressemeddelelse, der nu udgør Air Americas hjemmeside.

LÆS PRESSEMEDDELELSE Air America begærer konkurs(eksternt link, engelsk)

Blandt de mest populære radioværter, stationen har haft, var Rachel Maddow og Al Franken.

»Rush Limbaugh er en stor, fed idiot«

Al Franken stoppede som vært i 2007 på Air America for at forberede en politisk kampagne.

I 2008 valgt blev han som senator i den amerikanske stat Minnesota efter en nervepirrende afgørelse, hvor det endelige resultat først blev kendt efter indblanding fra statens højesteret.

LÆS ARTIKEL

Han har desuden optrådt som komiker og skrevet flere storsælgende bøger.

Titlerne på et par af dem fortæller ganske klart, hvilket politisk budskab Franken har forsøgt at frembringe på den liberale radiostation: 'Rush Limbaugh er en stor, fed idiot' og 'Løgne, og de lyvende løgnere, som fortæller dem: Et fair og afbalanceret blik på højrefløjen'.

Sendte genudsendelser
I går begyndte den New York-baserede Air America ifølge Washington Post uden videre at bringe genudsendelser.

På mandag vil det være helt slut med at lytte til stationen, der har omkring 100 affilierede radiostationer rundt omkring i USA.

Selvom Air America kun har eksisteret siden 2004, er den gået konkurs før - i 2006. Året efter blev den opkøbt af erhvervsmanden Stephen Green sammen med hans bror, politikeren Mark Green.

Men de seneste ti kvartaler har udviklingen i annonceindtægter kun gået en vej: nedad. Det har de nu taget konsekvensen af.

Inkorporerer mere humor i sendefladen
Ana Marie Cox, der havde et ugentligt program på Air America, siger til ABC News, at hun var overrasket, da hun opdagede at man var nødt til lukke stationen.

Hun havde indtryk af, at programmerne såvel som hjemmesiden havde forbedret sig på det seneste.

Hun forklarer, at de var begyndt at bevæge sig fra at være en vred liberal udgave af de konservative radio-programmer til at inkorporere mere humor i programfladen.

»Jeg tror, det progressive eller liberale publikum kan lide en anden type af diskussion«, siger Ana Marie Cox.

Lille modvægt mod konservative stemmer

Og der er muligvis noget om snakken. I hvert fald har såvel Stephen Colbert som Jon Stewart haft stor succes med at levere sin kritik af højrefløjen med et glimt i øjet.

Jon Stewarts daglige udsendelse, 'Daily Show', bliver set af 1,8 millioner seere, hvilket eksempelvis er mere end nogen af CNN's politiske programmer.

Han er en af de få liberale stemmer, der er modvægt til en perlerække af prominente tv- og radioværter på den konservative banehalvdel, blandt andre Glenn Beck, Bill O'Reilly, Michael Savage, Ann Coulter, Sean Hannity og Rush Limbaugh.

Radioværten Rush Limbaugh, der er nummer to på Daily Telegraphs opgørelse over USA's mest indflydelsesrige konservative, har senest gjort sig bemærket, da han i lighed med andre konservative kommentatorer, brokkede sig over, at amerikanske skattekroner skal bruges til at støtte ofrene for jordskælvet på Haiti.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden