Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
CLIFF OWEN/AP
Foto: CLIFF OWEN/AP

Forhindringsløb. Det er ikke bare Barack Obama, som var ved at blive ramt af et træ i går. Her må en bilist liste sig forbi en væltet kæmpe i Alexandria i staten Virginia.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Obama nær ramt af væltet træ efter snestorm

USA's hovedstad hårdt ramt af den værste snestorm i mands minde. Obamakortege ramt af væltet træ.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et tykt tæppe af tung sne har lagt sig over Washinton D.C. og sat den amerikanske hovedstad i stå.

Det er næsten umuligt at holde vejen farbare, skriver avisen Washington Post: Der er så meget sne, at sneplovene mange steder ikke kan skubbe sneen til side, fordi der simpelt hen ikke er plads til mere sne i bunkerne langs vejene.

Den ramte også USA's præsident, da et træ knækkede under vægten af sneen og ramte en bil i hans kortege på vej til et møde.

Snestormen afbrød strømforsyningen til over 200.000 hjem og virksomheder i hovedstadsområdet.

LÆS ARTIKEL Ekstremt farlig snestorm rammer USA

Mange af dem er fortsat uden elektricitet. Det lokale elselskab har opfordret beboere i de ramte områder til at søge ly andre steder, fordi det kan tage flere dage, førend der atter er strøm i stikkontakterne.

Postvæsenet har opgivet at komme ud med breve og pakker i går - for første gang i 30 år. Den kollektive trafik er gået i stå. Lufthavnen er lukket. Og togene holder stille.

Pressebil fik træ over sig
Præsident Obama har kaldt begivenheden 'snowmageddon', en fimbulvinter. Og med en baggrund i Chicagos til tider ganske rå vintervejr kender han til de udfordringer, et solidt snefald kan give.

Han var selv tæt på at blive ramt af snestormen.

Det skete ifølge tv-stationen MSNBC, da et træ væltede ned over hans kortege, som i anledning af vejret udelukkende bestod af firehjulstrækkere og ikke limousiner. Træet ramte i stedet et køretøj, der medbragte journalister fra Det Hvide Hus pressekorps.

Få biler på vejene

Snestormen har kastet over 60 centimeter sne over Washinton D.C, mens de omkringliggende områder og byer som Philadelpia har fået op mod en meter og også er ramt af strømafbrydelser.

Flere steder har politiet forbudt al privat kørsel. Til gengæld har beboere hevet deres ski frem af gemmerne. Hovedstadens parker lægger snedække til skiture, sneboldkampe og spadsereture på de normalt tættrafikerede kørebaner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden