Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

USA og Tyrkiet i diplomatisk krig om folkemord

Kongresudvalg i Washington betegner de tyrkiske massakrer på armeniere under Første Verdenskrig for »folkemord«.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Udenrigsudvalget i Repræsentanternes Hus i Washington har vedtaget en resolution, der betegner det tyrkiske massemord på armeniere under Den Første Verdenskrig for »massemord«.

Udvalget vedtog resolutionen, selv om både præsident Barack Obamas administrationen og Tyrkiet har presset på for at få udvalget til at droppe sagen. Resolutionen, der ikke er bindende, blev vedtaget med 23 stemmer imod 22, og det betyder, at vejen nu er banet for, at resolutionen kan fremlægges i Repræsentanternes Hus.

Tyrkiet kalder ambassadør hjem
Kort efter at resultatet blev kendt, kom reaktionen fra Ankara i Tyrkiet. I en regeringserklæring hed det, at Tyrkiet som en konsekvens af resolutionen kalder sin ambassadør i Washington hjem.

Samtidig siger den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, at han er alvorligt bekymret for, at resolutionen vil skade det tyrkisk-amerikanske forhold og også gøre normaliseringsprocessen mellem Tyrkiet og Armenien mere besværlig.

Derimod lyder der mildere toner i Jerevan i Armenien.

»Vi sætter stor pris på denne beslutning«, siger Armeniens udenrigsminister, Edward Nalbandian, der tilføjer, at resolutionen er et vigtigt skridt i retning af forebyggelse af forbrydelser imod menneskeheden.

ritzau/reuters

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden