0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
PETER LECHNER/AP
Foto: PETER LECHNER/AP

Begravelsesplads. Det østrigske forsvar har offentliggjort dette billede, hvor en mand holder et luftfoto taget af amerikanske piloter frem. På billedet kan man angiveligt se åbne massegrave, hvor der i dag er en fodboldbane, som man kan se det i baggrunden.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nazi-massegrav fundet under fodboldbane

To massegrave fra slutningen af Anden Verdenskrig fundet i Østrig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ofrene er sandsynligvis blevet dræbt af nazisterne kort tid før Anden Verdenskrigs afslutning.

Det mener de østrigske myndigheder efter fundet af to massegrave under en fodboldbane ved et militært anlæg i byen Graz.

77 lig er blevet fundet i gravene, der oprindelig var store bombekratere forårsaget af amerikanernes bombninger i området.

Myndighederne er ifølge The Telegraph i besiddelse af krigsbilleder, der viser kraterne fyldt op med lig, og en østrigsk krigshistoriker siger til Austrian Times, at ofrene er en blanding af allierede soldater, modstandsfolk og ungarske jøder.

Gravene blev opdaget fredag, og ifølge det østrigske indenrigsministerium vil myndighederne nu påbegynde arbejdet med at forsøge at identificere ofrene, selv om det bliver en svær opgave.

Forsøgte at slette alle spor Det østrigske forsvar oplyser ifølge The Telegraph, at 219 mennesker blev henrettet ved SS'ernes Belgier-barakker i de allersidste dage af krigen.

Artiklen fortsætter under kortet af Belgier-kassernen i Graz

Nazisterne så, hvor det bar hen, da de sovjettiske tropper nærmede sig, og for at undgå vidner til de mange krigsforbrydelser, der var blevet begået, slog nazisterne resten af fangerne ihjel.

Gravene har derfor også været mere betydelige i størrelse, men krigshistorikeren Dieter Binder mener, at den ledende naziofficer på stedet fik fjernet de fleste af ligene for at undgå at kunne blive holdt ansvarlig for drabene.

Han nåede dog ikke dem alle, før krigen var forbi.

Østrigere iværksætter undersøgelse

Det østrigske forsvar oplyser, at man mener at kende identiteten på to af de formodede naziledere fra Belgier-barakkerne, som efter krigen flygtede til Tyskland.

LÆS OGSÅ

En undersøgelse vil derfor blive iværksat, da disse personer stadig kan være i live.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.