Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Raketangreb i Gaza under minister-besøg

Ukendt palæstinensisk gruppe fortalte om angreb via sms.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En hidtil ukendt palæstinensisk gruppe i Gaza har taget skylden for drabet på en mand i Israel, der blev ramt af en lille raket affyret fra Gaza.

I en sms-besked sendt rundt til medier i Mellemøsten siger gruppen, der kalder sig Ansar al-Sunna, at den affyrede den lille raket, som slog ned i en kibbutz i det sydlige Israel.

Navnet anvendes også af grupper allieret med terrorbevægelsen al-Qaeda i Irak og andre lande og tyder på, at gruppen har forbindelse til de militante Salafist kredse i Gaza, og som har kritiseret den regerende Hamas-bevægelse.

Udenlandsk statsborger

Den dræbte mand i Israel havde udenlandsk statsborgerskab, men hvorfra han kommer er ikke oplyst.

Raketten slog ned, netop som EU's udenrigschef, Catherine Ashton, var på et to timers besøg i Gaza.

En talsmand for den israelske hær siger, at det er den tredje raket, som er afsendt fra Gaza, og som er slået ned i Israel siden onsdag aften.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk foldbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden