Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

ROM. Paven i rom udsender klare retningslinier for, hvordan præster skal behandle børn.
Foto: GREGORIO BORGIA/AP

ROM. Paven i rom udsender klare retningslinier for, hvordan præster skal behandle børn.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Paven laver regler for omgang med børn

Pave Benedict har skrevet et brev til den katolske kirke i Irland efter børnemisbrugssag.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vatikanet i Rom har udsendt et brev til den katolske kirke i Irland, om hvordan præster skal opføre sig i deres omgang med børn.

Budskabet er meget enkelt. Sexmisbrug af børn er syndigt ifølge kristendommen, og det er strafbart, hvis præster forgriber sig på mindreårige.

Brevet vil blive læst op til søndagsmessen i Rom og i de katolske kirker i Irland, men det er endnu uvist, om der også vil indgå en undskyldning i brevet.

Det skriver BBC.

En bølge af pædofile præster Reaktionen fra det katolske kirkes overhoved kommer, efter at en bølge af børnemisbrugssager er skyllet ind over det katolske trossamfund i Europa.

Senest i Tyskland og i Irland.

I går berettede det britiske dagblad Guardian, hvordan den katolske menighed i byen Derry i Irland havde betalt en otteårig pige og hendes familie cirka 100.000 danske kroner for at holde munden lukket i misbrugssag.

Overgrebene mod pigen i Irland foregik mellem præsten og hans otteårige offer, men biskoppen Seamus Hegarty kendte til de seksuelle forbrydelser, der fandt sted.

Pavens bror indblandet i sex-skandale
I Tyskland væltede afsløringerne om seksuelle overgreb mod børn også frem.

Her har det blandt andet vist sig, at en tidligere kordreng havde været udsat for seksuelle overgreb i 1960'erne i byen Regensburg.

Det er der, pave Benedict XVI's bror, Georg Ratzinger, kommer ind i billedet. Georg Ratzinger var korleder og ansvarlig i kirken fra 1964 til 1994.

Han benægter dog selv alt kendskab til sexmisbrug i kirken.

Presset er blevet for stort for kirken

Pave Benedict nægter at kommentere sagen med sin bror.

Han har heller ikke selv udstedt nogen offentlig kommentar i forbindelse med de 170 sexanklager, som den katolske kirke i Italien har fået på nakken af en gruppe studerende fra de mest prominente katolske skoler i Italien.

Men nu er presset altså blevet for stort, og paven har derfor valgt at udsende et brev med klare retningslinjer for præsternes omgang med børn.

Paven vil selv underskrive brevet på fredag, så det kan blive læst op på i kirkerne i Irland allerede om søndagen.

De fleste italienske aviser regner med, at brevet også vil indeholde en fordømmelse af de handlinger, der både har foregået i Italien og i Irland.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden