Aribert Heim fotograferet i 1950.

Aribert Heim fotograferet i 1950.

Internationalt

Har 'Dr. Død' snydt døden?

En af nazisternes værste krigsforbrydere hævdes at være død. Men de oplysninger kan være en forkerte, vurderer tysk politi.

Internationalt

Lægen Aribert Heim hyggede sig med at eksperimentere med levende mennesker.

Han er meldt død af sin familie, men nu konstaterer tysk politi, at beviserne for dødsfaldet ikke dokumenterer, at den berygtede krigsforbryder rent faktisk er gået bort.

Mishandlede lejr-fanger Aribert Heim optrådte med umådelig stor brutalitet under sin tid som læge i tyskernes udryddelseslejre i begyndelsen af 1940'erne.

Heim blev berygtet for sine bizarre eksperimenter med ofrene, der fik indsprøjtninger med benzin og lignende eller fik skåret kropsdele af. Og så fremstillede han blandt andet lampeskærme af deres hud.

Han blev aldrig straffet for sine forbrydelser og er siden død af kræft, oplyser familien.

Nazibøddel levede i Tyskland efter 1945
Efter krigen lykkedes det Aribert Heim at undslippe retsforfølgelse. Først levede han som praktiserende gynækolog i den tyske by Baden-Baden.

Siden gik han under jorden i 1962, da internationale nazijægere begyndte at komme på sporet af mandens skjul i forbundsrepublikken. Det har vist sig, at han slog sig ned i Cairo i Egypten, hvor han arbejdede som læge.

Dokumenter intet bevis for dødsfald
I 1992 døde han af kræft, afslørede familien for nyligt.

Men deres beretning om nazibøddelens naturlige død kan være et skalkeskjul, vurderer tyske efterforskere fra Baden-Württembergs kriminalpoliti ifølge tysk presse.

De er ikke sikre på, at oplysningerne er korrekte og har ved at gennemgå dokumenterne om Aribert Heims liv i Cairo opdaget, de ikke beviser, at 'Dr. Død' er gået bort.

Samtidig viser dokumenterne, at han modtog støtte fra ligesindede i USA og Schweiz, som sendte ham penge.

Dansk nazikrigsforbryder går fri i Tyskland
Aribert Heim optrådte indtil meddelelsen om hans død øverst på listen over verdens mest eftersøgte naziforbrydere, der inkluderer en dansker. Da Heim blev fjernet fra listen, rykkede den danske Søren Kam op og blev nummer fire.

Søren Kam lever i dag i Sydtyskland, hvor tyskerne har modsat sig at udlevere deres gamle krigsforbryder trods et krav fra Danmark om at han skal udleveres.

Arbejdede i Buchenwald

Aribert Heim fungerede i en periode som læge i den tyske udryddelseslejr Buchenwald, der var en af de største tyske lejre. Han var dog rykket videre, da tyskerne internerede henved 2.000 danske politifolk i udryddelseslejren i 1944.

Lejren havde intet gaskammer. I stedet havde tyskerne indrettet et nakkeskudsanlæg, så de kunne slå andre mennesker ihjel på samlebånd. Omkring 50.000 mennesker døde i Buchenwald.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden