Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

San Suu Kyis parti dropper valg i Myanmar

Demokratiforkæmper Aung San Suu Kyis parti har besluttet, at det ikke stiller op til parlamentsvalget i Myanmar senere på året.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Partiet Den Nationale Liga for Demokrati (NLD) bliver ikke at finde på stemmesedlen ved Myanmars parlamentsvalg, der ventes i november.

Det siger en NLD-talsmand efter en afstemning om valgdeltagelsen i partiets ledelse.

NLD er nobelpristager Aung San Suu Kyis parti. Hun befinder sig fortsat i husarrest og har været tilbageholdt af militærjuntaen i 14 af de seneste 20 år.

»NLD-partiet har besluttet ikke at lade sig registrere som et politisk parti, fordi valglovene ikke er retfærdige«, siger talsmanden Nyan Win.

Vandt jordskredssejr NLD er ikke ukendt med valg. Partiet vandt en jordskredssejr i 1990, men militæret lod aldrig NLD komme til magten.

Op til afstemningen i partiet var der delte meninger i partiledelsen. Nogle frygtede, at partiet bliver marginaliseret, hvis det ikke deltager i valget, mens andre sagde, at hvis partiet stiller op, er det ensbetydende med, at det skal gøre alt, hvad juntaen har bestemt.

Fængslede personer uønsket

Juntaen har indført en ny valglov, der blandt andet siger, at intet politisk parti kan deltage i valget, hvis det har fængslede personer på valglisterne.

Det ville i praksis betyde, at Aung San Suu Kyi ikke kunne stille op.

Den nye lov, der også officielt annullerer NLD's valgsejr for 20 år siden, er blevet kritiseret internationalt af blandt andet USA. Kritikere siger, at de planlagte valg er skruet sammen for at sikre, at militæret forbliver på den magt, det har haft siden 1962.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden