Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Resterne af en bus ved Euston station. Bussen blev sprængt i luften samtidig med at bomberne gik af i undergrundsbanen.
Foto: JENS DRESLING

Resterne af en bus ved Euston station. Bussen blev sprængt i luften samtidig med at bomberne gik af i undergrundsbanen.

Internationalt

Engelsk politi anholder tre for London-terror

To blev anholdt, da de var på vej ombord i et fly til Pakistan, og en tredje på en adresse i den nordengelske by Leeds.

Internationalt

Britisk politi har arresteret tre mistænkte for terrorangrebet mod Londons metro 7. juli 2005.

Angrebet på tre tog på undergrundsbanen og en bus ved Euton station dræbte 52 passagerer og de fire bombemænd, og var det alvorligste angreb på London siden anden verdenskrigs tyske bombetogter..

Ingen er nogensinde blevet sigtet i forbindelse med terrorhandlingen. Dagens arrestationer omtales på BBC som de mest betydningsfulde i jagten på bagmænd hidtil, og britisk politi understreger da også, at arrestationerne var en planlagt politioperation.

»Hvis nogen forestillede sig, at det her blev behandlet som fire ensomme ulve som handlede alene, den 7. juli 2005, tog de meget fejl«, siger uafhængige terrorekspert Lord Carlile QC, som mener, at politiet har gravet videre i det skjulte siden bombeangrebene.

Efterforskningen fortsætter Det bekræfter en Scotland Yard talsmand, som tilføjer, at ingen, som havde noget at gøre med bombe-angrebene mod Londons undergrund har grund til at slappe af.

»Politifolk er fortsat med at forfølge forskellige efterforskningretninger både i Storbritannien og i udlandet«, siger talspersonen.

Anholdte skulle til Pakistan
Ifølge AP og britisk politi, er de anholdte en 23-årig og en 30-årig mand, som blev arresteret i Manchesters lufthavn, netop som de skulle til at gå ombord i et fly mod Pakistan.

Den tredje, 26-årig mand, blev arresteret på en adresse i Leeds i det nordlige England. Politiet ransagede i alt fem adresser i Leeds.

Ifølge britisk politi er alle tre mistænkt for at bestille, forberede eller anspore til terrorisme.

/ritzau/

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce