En studerende ved Northern Illinois University i Chicago mindes de fem, der blev dræbt ved massakren.
Foto: ALAN LEON/AP

En studerende ved Northern Illinois University i Chicago mindes de fem, der blev dræbt ved massakren.

Internationalt

Studerende vil have våben med i skole

12 amerikanske stater overvejer lige nu at tillade elever at bære skydevåben på universiteterne, så de kan forsvare sig mod angreb som det på universitetet i Chicago tidligere på ugen.

Internationalt

En 9-mm halvautomatisk revolver i skoletasken ved siden af geografibøgerne og madpakken kan blive hverdag på flere universiteter i USA.

Oven på skuddramaet på Northern Illinois University i Chicago tidligere på ugen, hvor 5 elever blev dræbt og 16 såret – kræver stadig flere universitetsstuderende ret til at bære deres skydevåben, mens de er til undervisning. Og det er ikke umuligt, at mange af dem får lov.

Forslaget tæt på at blive vedtaget i South Dakota Siden blodbadet på Virginia Tech i april sidste år overvejer 12 stater i øjeblikket, om de skal give grønt lys for håndvåben på universiteterne, skriver USA Today.

I sidste uge var South Dakota meget tæt på at stemme forslaget igennem, men det blev afvist i sidste øjeblik. Men debatten fortsætter der ligesom i Alabama, Arizona, Georgia, Indiana, Kentucky, Michigan, Ohio, South Carolina, Tennessee, Virginia og Washington.

Elever organiserer sig på Facebook

Tusindvis af elever har organiseret sig på nettet for at presse politikerne til at sige ja. For eksempel har en gruppe på 11.000 elever lavet et forum på Facebook, hvor de opfordrer til happenings op til årsdagen for massakren på Virginia Tech.

»Skolen er det eneste sted, hvor jeg ikke må bære rundt på mit våben. Jeg føler mig helt forsvarsløs«, siger Kristin Guttormsen, studerende på Washington State University, til USA Today.

Mange overlevende fra massakre er imod Langtfra alle elever er dog med på at indføre cowboymetoder. Især er mange af de overlevende ofre fra Virginia Tech imod. To af dem er Garrett Evans, der blev skudt i begge ben, og Omar Samaha, som mistede sin lillesøster.

»Det er fuldstændig vanvittigt, det vil føre os tilbage til Det Vilde Vesten«, siger Samaha.

38 stater og District of Columbia har forbud mod skydevåben på skoler. Indtil videre er det kun Utah, der direkte tillader skydevåben på sine ni offentlige universiteter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce