0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Valg i Tyskland

Bulgarien frygter ydmygelse fra EU

Den bulgarske regeringsleder advarer EU mod at udskyde landets optagelse i 11. time.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kun en uge før en afgørende karakterbog fra Bruxelles er Bulgariens regering blevet bange for, om landet som planlagt kan blive medlem af unionen fra nytår.

»Vi har arbejdet så hårdt i så mange år. Lad os nu nyde, at vi kommer med i EU. Ydmyg os ikke - få os ikke til at føle os som anden klasses europæere«, siger ministerpræsident Sergey Stanishev.

Ingen adgang til Irland
Det var ikke nogen god dag for den unge regeringsleder, der siden sin tiltrædelse efter Bulgariens valg sidste efterår har kastet sin regering og landets retssystem ud i en næsten desperat slutspurt af reformer.

Først meddelte den irske regering, at den formentlig ikke vil give bulgarere og rumænere fri adgang til at arbejde i Irland, hvis de to lande kommer ind i EU 1. januar.

Samme tvivl blev for nylig luftet af Storbritannien på trods af, at både irerne og briterne var blandt de få lande, der lukkede alle nye EU-borgere ind efter den store østudvidelse i 2004.

Korruptionen stadig væsentligt problem
Som det ikke var nok, så afslørede den østrigske avis Der Standard, at kommissionen arbejder med planer om i sidste øjeblik at udskyde en ventet bekræftelse af R0,umæniens og Bulgariens optagelsesdato i 2007.

Avisen skriver, at kommissionen stadig betragter problemerne med korruption især i Bulgarien som så alvorlige, at det er nødvendigt at opretholde presset en tid endnu.