0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Sagen om tegningerne er på verdens forsider

Debatten om Muhammed-tegningerne og angrebet på konsulatet i Beirut er i dag på forsiden af Le Monde, Herald Tribune, Dagens Nyheter, Financial Times - og mange andre aviser.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
AP
Foto: AP

Internationale aviser som Herald Tribune har sagen om Muhammed-tegningerne på forsiden i dag. - Foto: AP

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Muslimske protester blusser op i Mellemøsten«, skriver den amerikanske avis International Herald Tribune på forsiden i dag.

Under overskriften ses et billede af det danske konsulat i Beirut i flammer.

Inde i avisen beskriver skribenten, at protesterne »mærkeligt nok« begyndte med en »dansk avis' beslutning om at trykke tegninger, der portrætterer profeten Muhammed«.

Svenskerne skærper sikkerheden
På den svenske avis Dagens Nyheter er det også det danske konsultat i Beirut, der er på forsiden. På et helt opslag inde i avisen beskrives situationen i Beirut indgående.

Desuden skriver Dagens Nyheter, at det svenske udenrigsministerium beder de svenske ambassader i den muslimske verden om at skærpe deres sikkerhedsforanstaltninger.

Fælles nordisk frygt på forsiden
»Nordiske stater frygter, at islamisk vold spreder sig«, skriver britiske Financial Times på forsiden ligeledes i en artikel om angrebet på det danske konsulat i Beirut.

De fremhæver et citat af udenrigsminister Per Stig Møller (K), der siger, at angrebene truer det diplomatiske system.

Inde i avisen beskriver Financial Times, hvordan radikale islamiske kræfter forsøger at bruge tegningerne til at skabe splid mellem Mellemøsten og den vestlige verden.

Le Monde: Vesten er splittet
På forsiden af den franske avis Le Monde vises et billede fra en demonstration foran den franske ambassade i London. Her ses demonstranter med et skilt, der opfordrer til at dræbe de, der fornærmer islam.

De slår i deres overskrift fast, at sagen om Muhammed-tegningerne »deler vesten«. Det uddybes med, at »Washington og London er solidariske med muslimerne, resten af de eruopæiske lande ser mere nuanceret på sagen«.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement