Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Muslimer i London demonstrerer mod Danmark

Efter fredagsbønnen i dag mødtes vrede muslimer ved Regent's Park i London for at demonstrere mod Muhammed-tegningerne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Også i dag er der i flere lande demonstrationer mod Muhammed-tegningerne.

Men det er første gang, at der også demonstreres i London. Demonstranterne mmødtes i dag ved moskeen ved Regent's Park og gik derfra til den den danske ambassade.

Med til demonstrationen var blandt andet den muslimske gruppe Ghurabaa. De protesterer på deres hjemmeside imod Danmark med dødstrusler og billeder af Dannebrog i flammer.

Seriøse protester
Gruppens talsmand Anjem Choudary har tidligere sagt til Politikens netavis, at der ikke er tale om hellig krig. Men han understreger, at muslimernes vrede skal tages alvorligt:

»Det er ikke op til mig at udstede en fatwa. Men det står i koranen, at der er dødsstraf for at fornærme profeten. Se hvad der skete med Theo van Gogh i Holland, så forstår du, at muslimerne skal tages alvorligt. Vi er de første til at demonstrere, de første til at forsvare profeten«, lød det fra Anjem Choudary.

Der har i dag desuden været demonstrationer blandt andet i Pakistan, Irak, Indonesien, Egypten og på Vestbredden. Alle steder er der tilfælde af flagafbrænding.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden