Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Muslimer i London demonstrerer mod Danmark

Efter fredagsbønnen i dag mødtes vrede muslimer ved Regent's Park i London for at demonstrere mod Muhammed-tegningerne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Også i dag er der i flere lande demonstrationer mod Muhammed-tegningerne.

Men det er første gang, at der også demonstreres i London. Demonstranterne mmødtes i dag ved moskeen ved Regent's Park og gik derfra til den den danske ambassade.

Med til demonstrationen var blandt andet den muslimske gruppe Ghurabaa. De protesterer på deres hjemmeside imod Danmark med dødstrusler og billeder af Dannebrog i flammer.

Seriøse protester
Gruppens talsmand Anjem Choudary har tidligere sagt til Politikens netavis, at der ikke er tale om hellig krig. Men han understreger, at muslimernes vrede skal tages alvorligt:

»Det er ikke op til mig at udstede en fatwa. Men det står i koranen, at der er dødsstraf for at fornærme profeten. Se hvad der skete med Theo van Gogh i Holland, så forstår du, at muslimerne skal tages alvorligt. Vi er de første til at demonstrere, de første til at forsvare profeten«, lød det fra Anjem Choudary.

Der har i dag desuden været demonstrationer blandt andet i Pakistan, Irak, Indonesien, Egypten og på Vestbredden. Alle steder er der tilfælde af flagafbrænding.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden