0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Teltene braser sammen i Pakistan

Nødhjælpsflyvninger til jordskælvsofrene i Pakistans bjerge er indstillet. Vejret er for hårdt til helikopterne, og teltene kollapser under vægten af sneen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
AP
Foto: AP

Sneen får nogle steder i Kashmir teltene til at brase sammen og andre steder oversvømmes teltlejrene af regn og mudder. - Foto: AP

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vinteren bider over store dele af verden. Men nok allermest i bjergene i Kashmir, hvor hjemløse jordskælvsofre rykker sammen i tynde telte for at finde lidt varme.

Vejret gør det også umuligt for nødhjælpen at komme frem til teltlejrene. Indtil videre er flyvningerne med fødevarer, tæpper og tøj indstillet, og vejene er blokeret af snemasserne.

De overlevende fra jordskælvet, der dræbte mere end 73.000 mennesker, kæmper nu mod sne og kulde.

Telte holder ikke til vægten af sne
Mændenes opgave er at banke sne væk fra teltene med pinde, så de ikke braser sammen, mens kvinderne forsøger at holde børnene varme.

Men adskillige telte har ifølge nyhedsbureauet AP allerede givet efter for vægten af sneen i teltlejren ved Mira Tanolian.

Ingen kom til skade, men 35 familier skal finde nye steder at sove, eller stabilisere teltet med materialer fra området. Også en telt-skole og -moske kollapsede.

Der er faldet mere end 25 centimeter sne de fleste steder omkring hovedbyen i Kashmir, Muzaffarabad.

Mudderskred i kløfterne
Heftig regn har de seneste dage forårsaget mudderskred i nogle dele af bjergene, og nogle af de 'spontane' teltlejre er blevet oversvømmet. Samtidig er det blevet sværere for nødhjælpsfolk at komme frem mellem lejrene.

Endnu er der ifølge Reuters ikke rapporteret om et større ryk-ind af syge mennesker som følge af kulden, men nødhjælpsorganisationerne frygter, det snart vil ske.

Mere end to millioner mennesker lever efter jordskælvet i telte eller i afskærmninger i ruinerne af huse.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme