0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Blair til Murdoch: BBC er fuld af had mod USA

Den australske bladkonge Rupert Murdoch har afsløret detaljer fra en samtale med premierminister Tony Blair. Ifølge Murdoch er Blair chokeret over BBC´s dækning af orkanen Katrina.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
AP
Foto: AP

Rupert Murdoch fortalte om sin snak med Tony Blair på en mediekonference i USA. - Foto: AP

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den britiske premierminister Tony Blair har fortalt Robert Murdoch, at BBC´s dækning af orkanen Katrina har været »fuld af had og skadefryd rettet mod USA«.

Den australske mediekonge Rupert Murdoch har røbet detaljerne fra den private samtale med Blair under en mediekonference i USA.

Blair er tavs
Ifølge Murdoch har Tony Blair været rystet over BBC´s måde at rapportere fra katastrofeområdet.

»Tony Blair... fortalte mig i går, at han var i Delhi sidste uge, hvor han tændte for BBC for at se, hvad der skete i New Orleans. Han sagde, at den (kanalen, red) var fuld af had mod USA«, sagde ejeren af medieselskabet News Corporation ifølge The Independent.

Tony Blair har ikke udtalt sig om sagen. Det har oppositionen til gengæld.

»Hvis det er Tony Blairs syn på BBC´s dækning, burde han sige det til BBC, og ikke til chefen for konkurrenterne«, siger Theresa May, der er konservativ talsmand for kulturområdet.

BBC: Saglig dækning
BBC oplyser, at dækningen af orkanen Katrina er blevet dækket »sagligt og præcist«.

Det er ikke første gang, at den britiske premierminister og den britiske statsradiofoni er på kant med hinanden.

I sagen om den britiske våbenekspert David Kelly kritiserede BBC Tony Blairs Labour-regering for bevidst at fordreje oplysningerne om Iraks våbenbeholdning inden krigsudbruddet i 2003.

Sagen førte til en storstilet undersøgelse og en rapport, der der i nogle kredse blev betegnet som hvidvask, gav regeringen ret og førte til den daværende generaldirektør for BBC´s Greg Dykes afsked.

Han siger til The Independent, at udtalelsen fra Rupert Murdoch afslører et »fascinerende indblik« i forholdet mellem Murdoch og Blair:

»Det kommer måske ikke som den store overraskelse, at premierministeren forsøger at behage Murdoch, men det kommer som et chok, at han går så langt«.

Rupert Murdoch ejer aviserne The Sun, The Times, News of the World og Sky Television i Storbritannien.

Clinton: Intet faktuelt forkert
Bill Clinton var vært ved mediekonferencen i USA. Han siger ifølge BBC, at han har set indslaget, som Blair har kritiseret.

Han siger, at »der ikke var noget faktuelt forkert«, men at det »næsten kun« kritiserede Bush-regeringens håndtering af krisen.