Billedet af Dianas sidste minutter viser Diana og Dodi al-Fayed på bagsædet og chauffør Henri Paul samt bodyguard Trevor Rees-Jones i front. Kun Trevor Rees-Jones overlevede ulykken.
Foto: HO/AP

Billedet af Dianas sidste minutter viser Diana og Dodi al-Fayed på bagsædet og chauffør Henri Paul samt bodyguard Trevor Rees-Jones i front. Kun Trevor Rees-Jones overlevede ulykken.

Internationalt

Billeder af Dianas sidste minutter lagt frem

Al-Fayed fortsætter sine anklager om lejemord bestilt af kongehuset. Undersøgelsen af den britiske prinsesse Dianas død fortsætter i dag.

Internationalt

Seks kvinder og fem mænd skal i løbet af det næste halve år beslutte, om det var en ulykke eller et mord, som blev prinsesse Dianas død.

De britiske nævninge fortsætter i dag med at komme til bunds i en af verdens mest analyserede bilulykker.

Ingen erindring om ulykken I går blev billedet af Diana, hendes elsker Dodi al-Fayed og chaufføren Henri Paul, som alle blev dræbt i den parisiske Pont d'Alma-tunnel for ti år siden, offentliggjort.

Ud over de tre sad al-Fayeds bodyguard Trevor Rees-Jones i bilen, da den kørte galt. Han overlevede, men har ingen erindring om ulykken.

Bestilt mord
På gårsdagens retsmøde anklagede Dodi al-Fayeds far, Mohamed al-Fayed, det britiske kongehus for at have bestilt mordet på parret, som havde været godt stof i ugebladene i løbet af sommeren.

I en stribe af beskyldninger sagde ejeren af Londons luksusvarehus Harrods - og en af Storbritanniens rigeste mænd - at den kongelige familie ikke kunne bære tanken om, at Diana skulle gifte sig med en muslim.

Fransk og britisk politi har dog konkluderet, at ulykken var et tragisk uheld, som skyldtes, at Henri Paul kørte for stærkt og havde for meget alkohol i blodet. Begge politiundersøgelser har afvist al-Fayeds beskyldninger.

Kunne ikke acceptere muslimsk stedfar

I et forberedt vidnesbyrd fra al-Fayed påstår han ifølge Reuters, at kongefamilien »ikke kunne acceptere, at en egyptisk muslim på et tidspunkt kunne blive stedfar til den kommende konge af England (Dianas ældste søn, prins William, red.)«.

Ifølge chefdommer Scott Baker er det »hans overbevisning, at der blev taget en beslutning om at dræbe både Diana og Dodi. Han placerer prins Philip (dronning Elizabeths mand, red.) i hjertet af sammensværgelsen«.

Til nævningene sagde han:

»I vil blive nødt til at høre godt efter de vidner, I hører, for at finde ud af, om der er beviser, som støtter denne antagelse«.

I næste uge flyver nævningene til Paris for at se ulykkesstedet.

/ritzau/

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce