0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Schwarzenegger godkender henrettelse

Californien har henrettet en indsat for første gang i tre år. Guvernør Arnold Schwarzenegger afviste at benåde den tredobbelte drabsmand Donald Beardslee.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
AP
Foto: AP

BBC oplyser, at Beardslee brugte sine sidste timer i et venterum, hvor han kunne se tv, læse og tale med sin åndelige vejleder. - Foto: AP

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Californiens fængselsvæsen har henrettet den tredobbelte drabsmand Donald Beardslee ved den første henrettelse i delstaten i tre år.

Timer efter at guvernør Arnold Schwarzenegger afviste en benådningsappel og henviste til Beardslee's 'grumme og meningsløse drab', gav fængselsinspektøren i San Quentin-statsfængslet nord for San Francisco midnat lokal tid ordre til, at henrettelsen skulle sættes i værk.

Blev spændt fast til et bord
Fem fængselsbetjente spændte Beardslee til et bord og gav ham dødelige indsprøjtninger med tre forskellige kemikalier, bl.a. kaliumklorid, der forårsagede hjertestop.

Efter at Beardslee havde været livløs i flere minutter, blev der afleveret en seddel ud gennem et hul i dødskammeret, og fangen blev erklæret død.

Var prøveløsladt da han dræbte to
Beardslee blev dømt til døden for to drab i Californien i 1981. Her skød han den 19-årige Stacey Benjamin og skar halsen over på den 23-årige Patty Geddling.

Han var på daværende tidspunkt prøveløsladt for et drab i 1969 på en ung kvinde i Missouri, som han havde mødt på en bar og efterfølgende dolket og kvalt.

Beardslees advokater havde anmodet guvernøren om at omstøde dødsdommen til en livstidsstraf, med henvisning til, at Beardslee var mentalt forstyrret under drabene.

Men i et fem sider langt svar beskrev Schwarzenegger i detaljer brutaliteten i Beardslees tre drab, og afviste at vise ham nåde.

640 dødsdømte fanger
Californien, USA's mest folkerige delstat, har 640 dødsdømte fanger i fængslerne - flere end nogen anden delstat i landet. Imidlertid eksekveres dødsdommene sjældent i Californien - sidst var i januar 2002.

Beardslee er den 11. fange, der er blevet henrettet i Californien, siden delstaten genindførte dødsstraffen i 1978 og havde siddet på dødsgangen siden 1984.