0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Europa afviser forhandlinger med bin Laden

Formanden for EU-Kommissionen, Romano Prodi, og repræsentanter fra flere europæiske lande afviser enhver form for forhandling med Osama bin Laden om en fremtidig våbenhvile.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Borberg Thomas
Foto: Borberg Thomas

EU's Kommissionsformand, Romani Prodi afviser enhver tanke om forhandling med Osama bin Ladens al-Qaeda-terrornetværk. - Arkivfoto: Thomas Borberg

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Formanden for EU-Kommissionen, Romano Prodi, og repræsentanter for flere europæiske regeringer afviser kategorisk enhver form for forhandling med al-Qaeda, efter at terrornetværket har udsendt et lydbånd, hvorpå Osama bin Laden tilbyder Europa våbenhvile.

Betingelsen for våbenhvilen er blandt andet, at de europæiske lande trækker deres udstationerede tropper hjem fra muslimske lande.

'Aftale under terrortrusler umulig'
»Hvordan kan man overhovedet reagere på denne erklæring? Der er ingen mulighed for en aftale under terrortrusler, det er helt umuligt«, udtaler Prodi, der er på besøg i Kina ifølge Ritzau.

Den italienske udenrigsminister, Franco Frattini, er helt enig med Prodi og siger, at det vil være utænkeligt at gå ind i forhandlinger med Osama bin Laden.

»Det må alle kunne forstå», siger udenrigsministeren ifølge Reuters.

Talsmænd fra Storbritanniens udenrigsministerium går så langt som til at kalde tilbuddet fra al-Qaeda for en ' absurditet'og den tyske regering afviser ligeledes at forhandle med, hvad de kalder 'kriminelle'.

Tilbud gælder i tre måneder
Ifølge stemmen på lydbåndet, som er blevet afspillet af flere arabiske tv-stationer, gælder tilbuddet om en våbenhvile i tre måneder fra båndets udsendelse.

Tilbuddet gælder kun de europæiske lande, men ikke USA. Kravet for indgåelse af våbenhvile er, at de europæiske lande trækker deres tropper ud af de muslimske lande, samt stopper med at blande sig i muslimske landes interne anliggender.

Det har ikke umiddelbart været muligt at afgøre, hvorvidt båndet er ægte, men stemmen på båndet lyder meget som stemmen på tidligere fremsendte bånd, som blandt andet eksperter fra CIA har vurderet kunne være ægte.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu