0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

EU inviterer Libyen ind i Middelhavslandenes partnerskab

EU-foramand Romano Prodi rækker en hånd ud til Libyen og inviterer landet med i et handelsesamarbejde med EU.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

EU har inviteret Libyen til at deltage i det handels- og bistandsmæssige partnerskab, der eksisterer mellem de 15 EU-lande og 12 lande ved Middelhavet. Fredag oplyste EU-Kommissionen, at tilbuddet blev givet tirsdag, da EU-Kommissionens formand, Romano Prodi, ønskede Libyens leder, Moammar Gaddafi, godt nytår.

»Tiden er kommet til, at Libyen deltager i cirklen af EU-venner«, havde Prodi bl.a. sagt.

Libyen har i dag delvis observatørstatus, og tilbuddet kommer efter, at FN i september ophævede sanktionerne mod Tripoli, og efter at Libyen kort før jul erklærede sig parat til at opgive sine masseødelæggelsesvåben og samarbejde med FN-organet Det Internationale Atomenergiagentur.

Ifølge en pressemeddelelse er Prodi så hurtigt som muligt klar til at modtage Gaddafi i Bruxelles, hvilket den libyske leder lovede at overveje.

EU's samarbejde med Middelhavslandene gælder Marokko, Algeriet, Tunesien, Egypten, Israel, Jordan, Det Palæstinensiske Selvstyre, Libanon, Syrien, Tyrkiet, Cypern og Malta. Blandt hovedmålene er oprettelsen af et frihandelsområde.

/ritzau/

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce

Læs mere