0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Politi efterlyser tips om flugtvej i Lindh-sag

Trods hundreder af vidneudsagn - og over 1700 tips - ved svensk politi stadig meget lidt om drabsmandens flugtvej efter overfaldet på Anna Lindh.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
BERTIL ERICSON
Foto: BERTIL ERICSON

Politiet kender næsten intet til gerningsmandens flugtvej efter drabet på Anna Lindh i varehuset NK. - Foto: Bertil Ericson

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I et forsøg på at kortlægge den flugtvej, som Anna Lindhs drabsmand brugte, da han flygtede fra varehuset NK, vil svensk politi nu i kontakt med folk, der har set drabsmanden før og efter overfaldet.

»Vi har masser af vidneudsagn inde fra varehuset. Men nu leder vi i højere grad efter vidner, der så gerningsmanden flygte væk udenfor varehuset«, siger en af efterforskninglederne Jan-Erik Carlstedt.

Ingen viden om flugtvej
Selvom politiet har modtaget over 1700 tips i sagen - og afhørt adskillige hundrede mennesker - er der stadig mange huller i politiets viden om omstændighederne før og efter drabet. Eksempelvis kan men endnu ikke fastslå, om drabsmanden forsvandt ad af varehusets nordvestlige udgang, som det tidligere er blevet antydet.

»Vi har faktisk ingen viden om hvordan gerningsmanden kom hen til varehuset og hvordan han kom væk derfra. Derfor må vi fokusere på samtlige ind- og udgange«, siger Carlstedt til avisen Dagens Nyheter.

Ved at kortlægge drabsmandens færden før og efter drabet på den svenske udenrigsminister vil politiet kunne sortere ud i adskillige af vidneudsagnene og dermed indsnævre gruppen af mulige gerningsmænd, siger Carlstedt. Desuden vil vidneudsagnene kunne afgøre, om den anholdte 35-årige mand befandt sig i varehuset, da Lindh blev dræbt.

Fingeraftryk tilhører næppe 35-årig
Et af svensk politis vigtigste spor i efterforskningen af drabet på Anna Lindh - fingeraftryk på rulletrappen i varehuset NK - lader imidlertid til at løbe ud i sandet.

Tidligere har efterforskningsleder Leif Jennekvist indrømmet, at aftrykkene var vigtige spor, men ifølge den svenske avis Expressen tilhører fingeraftrykkene ikke den anholdte 35-årige.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement